Wim Van der Donckt (Photonews)

Wim Van der Donckt (Photonews)

Uncategorized

N-VA: “Pensioenvoorstel Lalieux toont totaal gebrek aan verantwoordelijkheidszin”

Pieter Van Berkel

Oppositiepartij N-VA is kritisch voor de pensioenplannen van minister Karine Lalieux (PS). “Deze voorstellen tonen een totaal gebrek aan verantwoordelijkheidszin”, klinkt het bij monde van Kamerlid Wim Van der Donckt.

“In tegenstelling tot wat nodig is, wordt effectief werken niet beloond met een beter pensioen. Dat is een slag in het gezicht voor zij die wél tientallen jaren lang bijdragen tot onze maatschappij”, zegt Van der Donckt.

“Deze voorstellen tonen een totaal gebrek aan verantwoordelijkheidszin”, klinkt het verder. “Men wil dus nog maar eens geld uitgegeven dat men niet heeft, zonder enige deftige hervorming om het ook betaalbaar te houden voor de volgende generaties. De voorstellen klinken goed: minder werken, voor meer geld. Maar de factuur van dat PS-feestje is voor onze kinderen en kleinkinderen. Voor de N-VA is het duidelijk: après nous, le déluge. De vraag is dus of CD&V en Open Vld de herinnering aan de regering Michel- I volledig zullen uitwissen door hiermee akkoord te gaan.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

5 gedachten over “N-VA: “Pensioenvoorstel Lalieux toont totaal gebrek aan verantwoordelijkheidszin””

  1. De vraag stellen beste NVA is ze beantwoorden. Wat betekent uw partij nog? Een straatje zonder einde van 20% van de kiezerstemmen. Een zichzelf wegcijferende partij door heel braaf het Cordon Sanitair te honoreren. Eigenlijk exemplarisch voor de brave, gewillige Vlaming, die alle onzin maar aanvaardt en handelt zoals het hem voorgeschreven is: De boer hij ploegde namelijk voort. Geen meter schieten we op met de zogenaamde V-partijen.

  2. Paul De Block heeft overmaat van gelijk.
    NVA moet heel dringend gaan herbronnen.
    Ik weet niet wat den Bart Verandering bezielt.
    In de plaats van een klauwende en energieke
    leeuw moeten we het stellen met een beestje
    dat nog amper te herkennen is als zijnde een
    Leeuw. Klauwen zijn waarschijnlijk afgeveild.
    En onderdanig dat ie is!!!!
    Hoe willen wij nationalisten iets bereiken
    met een partij die haar programma verloochent.
    Bah!!!!!

  3. Kunnen diegene die de N-VA afbreken me dan duidelijk maken voor welke partij ik als Vlaming dan best wel kies? Ik blijf op de N-VA stemmen omdat er gewoon geen alternatief is. Ook het VB niet.

Plaats een reactie

Delen