Nederlandse staatssecretaris ontslagen na kritiek op coronapas

Nederlands staatssecretaris voor Economische Zaken Mona Keijzer. Shutterstock

Uncategorized

Nederlandse staatssecretaris ontslagen na kritiek op coronapas

Anton Schelfaut

De Nederlandse staatssecretaris voor Economische Zaken Mona Keijzer (CDA) is ontslagen nadat ze in een interview met De Telegraaf kritiek uitte op de invoering van het coronatoegangsbewijs. Dat heeft het kabinet van de Nederlandse premier Mark Rutte aangekondigd.

“De uitspraken (…) gedaan in het interview van De Telegraaf van vandaag, verdragen zich niet met besluiten die de ministerraad recentelijk heeft genomen, en die van belangrijke en zwaarwegende aard zijn”, luidt het in een mededeling van de premier.

Het interview verscheen net op de dag dat bij onze noorderburen het coronatoegangsbewijs verplicht wordt om toegang te krijgen tot horeca, evenementen en andere activiteiten. In het interview had Keijzer bedenkingen geuit bij de invoering van het coronatoegangsbewijs. De politica wees onder meer op de hoge vaccinatiegraad. Volgens haar valt het niet uit te leggen dat mensen via de pas moeten laten zien of ze gevaccineerd of getest zijn om toegang te krijgen tot een café of restaurant.

“Als je in een samenleving bent beland waar je bang voor elkaar moet zijn, tenzij je een bewijsje kunt laten zien, dan moet je je echt even achter je oren krabben en je afvragen: willen we deze kant op?”, klonk het. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

12 gedachten over “Nederlandse staatssecretaris ontslagen na kritiek op coronapas”

  1. Ja, zo gaat dat in Nederland, je moet als je in het “kabinet” zit in het gelid lopen. Afvalligheid wordt bestraft met ontslag!!! Bij de Taliban worden handen en voeten afgehakt, premier Rutte hakt – politiek – hoofden af. Of laat de uiterst volgzame, gehoorzame en brave Nederlandse “media” mensen als Baudet politiek doodzwijgen.

  2. Daar zijn ze te lui voor. Met een krat pils en zakken chips naar Ziggo tv kijken is belangrijker! Deze dame komt uit vis & palingstad Volendam, alwaar ze evenals op Urk van zich af kunnen bijten. Urk: laagst aantal vaccinaties, laagst aantal Covid besmettingen van Nederland.

  3. Alweer iemand op een zijspoor gezet, alweer een ontslag.
    In België was het Sam Brokken die werd uitgerangeerd.
    Kritische stemmen worden in de kiem gesmoord. Kaltgestellt.
    Wanneer komen Mattias Desmet, Maurice de Hond, Paul De Hert, Theo Schetters of Lieven Annemans eens aan het woord?
    Eerherstel voor Sam Brokken!

Plaats een reactie

Delen