Pukkelpop. Foto Photonews.

Pukkelpop. Foto Photonews.

Uncategorized

Onderzoek naar verduistering en belangenvermenging bij Pukkelpop

Ruben Notteboom

Het Parket van Limburg is een onderzoek geopend naar onregelmatigheden, verduistering en belangenvermenging bij bedrijven rond Pukkelpoporganisator Chokri Mahassine. De voormalige sp.a’er reageert verbaasd. De aanleiding van het onderzoek was een artikel in ’t Scheldt.

Chokri Mahassine, voormalig lid van sp.a en organisator van Pukkelpop, wordt ervan beschuldigd dat hij enkele miljoenen euro’s in zijn eigen bedrijven gepompt heeft die eigenlijk bedoeld waren voor sociale doeleinden. Daarnaast zou er belangenvermenging hebben plaatsgevonden in verschillende bedrijven achter het festival.

Onderzoek na artikel in ’t Scheldt

Het onderzoek werd geopend nadat ’t Scheldt, een Vlaams en satirisch blad, een uitgebreid artikel publiceerde waarin beschreven werd hoe het festival vanuit een vzw is ontwikkeld tot een netwerk van bedrijven. In dit netwerk komt volgens ’t Scheldt zeer veel geld in verkeerde handen of zakken.

Het Parket van Limburg is daarom een opsporingsonderzoek gestart, onder leiding van een parketmagistraat. Volgens een parketwoordvoerder geldt “voor alle betrokken personen en organisaties het vermoeden van onschuld”.

Organisator Pukkelpop reageert verrast

Mahassine is niet blij met het onderzoek. Hij reageerde verbaasd in de kranten van Mediahuis. “Ik ben nog niet op de hoogte gebracht, ik wacht het onderzoek af om te horen waarover het precies gaat”, zegt hij tegen de kranten. “We moesten de afgelopen jaren professionaliseren en daarom hebben specialisten onze ­organisatie structureel op punt gezet. Ik heb alle vertrouwen in hun professionele aanpak.”

Pukkelpop zou binnenkort veel financiële steun krijgen van de overheid ter compensatie van het festival dat is afgelast. De Vlaamse minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) stuurde daarom nog eergisteren een aangetekende brief om facturen te vragen. De minister zal nu bekijken of het onderzoek hierop een impact heeft.

Chokri Mahassine, de socialist die Vlaamse leeuwenvlaggen weg liet halen

Chokri Mahassine is geen figuur zonder controverse. In 2019 barstte er op Pukkelpop bijvoorbeeld een vlaggenstrijd los. Pukkelpop verwijderde namelijk alle Vlaamse leeuwenvlaggen. Het festival noemde de vlaggen “collaboratievlaggen” en vond dat die geen plaats hadden op het festival. Vlaams Belang-jongeren reageerde op de controverse door vlaggen uit te delen op het festivalterrein.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

8 gedachten over “Onderzoek naar verduistering en belangenvermenging bij Pukkelpop”

  1. Geef die subsidies aan ’t Scheldt i.p.v. aan Chokri. Natuurlijk reageert Chokri verbaasd in de kranten van Mediahuis. Die kranten van Mediahuis beschikten toch ook reeds lang over de gegevens die ’t Scheldt nu heeft uitgebracht. Maar ja, ons kent ons en wiens brood men eet, wiens woord men spreekt. En plots schiet Crevits ook uit haar coronaslaap.
    Nu gaat ze de subsidies stopzetten in afwachting van het onderzoek. Zonder de publicatie in ’t Scheldt betaalde die tsjeef rustig verder miljoenen uit aan Chokri. Ene grote pot nat is die bende Vivaldisten !

  2. Het is een algemeen gegeven: socialisten en andermans geld is nooit een goede combinatie geweest, en zal het nooit zijn.
    U kent met zekerheid het grapje van de hond die je gemakkelijker voorbij een berg worsten krijgt, dan een socialist voorbij andermans geld. 😉

Plaats een reactie

Delen