Foto ter illustratie - Foto: Shutterstock

Foto ter illustratie - Foto: Shutterstock

Uncategorized

Op twee dagen tijd 819 nieuwe migranten aan wal gebracht op Lampedusa

Niels Geerinck

Een boot met 700 migranten werd aan land gebracht door de Italiaanse kustwacht. Het vaartuig werd op 7 kilometer van de kust van het Italiaanse eiland Lampedusa opgemerkt. De dag voordien kwamen ook al 119 migranten op het eiland toe.

De lokale autoriteiten melden het nieuws. Gisteren werden de opvarenden door de Italiaanse douane aan wal gebracht. Vervolgens ondergingen ze gezondheidstesten en werden ze in quarantaine geplaatst. Het vaartuig is afkomstig uit Libië.

Op de boot bevonden zich migranten uit allerlei verschillende landen, zo bevestigen de autoriteiten. Het zou gaan om mensen afkomstig uit Marokko, Syrië, Bangaldesh en Egypte.

De dag voordien werden ook al 5 boten onderschept en naar het eiland gebracht. Hierbij kwamen in totaal nog eens 119 mensen aan wal, ook zij verblijven nu in quarantaine. Het Italiaanse eiland gaat al meer dan een jaar gebukt onder de blijvende toestroom van illegale migranten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

8 gedachten over “Op twee dagen tijd 819 nieuwe migranten aan wal gebracht op Lampedusa”

  1. Waarom niet terug “aan wal gebracht” in de vertrekhaven ? Wij willen ONS leefgebied, ONS Fort Europa reserveren als ONS legaat aan ONZE telgen. Waarom nog belasting betalen voor een vermeend “Defensieapparaat” dat zijn kerntaak “Defensie” tegen indringers niet adequaat vervult ? Wat doet de “Marine” nog op zee, spelevaren ? Waarom gaat de “Landmacht ” niet actief op zoek naar illegale indringers ter uitzetting ? Toch curieus dat de rijke Golfstaten geen asielkolonisten importeren…..De autochtone Amerikanen, “Indianen” hebben zich destijds niet verzet tegen de binnendringende allochtone binnen dringende Europese kolonisten, zij leven nu verbannen in Reservaten !

  2. Volgens de Marrakesh verplichtingen heeft dit te maken met de opwarming van de aarde, nu ze overal brand aan het stichten zijn in hun landen van herkomst. We moeten wel opletten dat de brand niet naar hier overslaat. Blijven blussen en de brandstichters (ngo’s) stoppen of het wordt onblusbaar.

  3. En de EU? Wel, die stond erbij en keek ernaar en zag dat het goed was. Het is immers de kernopdracht van de EU om dit continent met haar oorspronkelijke bevolking om zeep te helpen om het nadien over te dragen aan de islam.

  4. George Soros zal weer dik in zijn zakken moeten tasten. Voor elke levende Afrikaanse moslim die de “NGO’s” in Europa aan land zetten vangen ze 50 EUR van Soros. 819 keer 50 dt is toch al gauw meer dan 40000 EUR. Maar voor Soros is dat natuurlijk een peulschil.

Plaats een reactie

Delen