(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Opnieuw geweld tegen politie in Brussel: twee agenten gegijzeld in Marollen

Pieter Van Berkel

Twee wijkagenten werden vrijdagavond aangevallen en gegijzeld door een dertigtal “Arabisch sprekende” jongeren in de Marollen in Brussel. Dat schrijft La Capitale.

De wijkagenten controleerden vrijdag iets na 19u een woning in de Querellestraat in de Marollen. Daar werden ze aangevallen door een dertigtal jongeren. De agenten probeerden om hulp te roepen via hun radio, maar dat lukte niet omdat de jongeren de radio aanvielen. De jongeren besloten daarop de agenten te gijzelen.

Een van de wijkagenten sprak Arabisch en wist te ontkomen. Hij kalmeerde de jongeren “door hen te herinneren aan het belang van het respecteren van hun ouderen”, schrijft La Capitale. Daarop besloten de leiders van de jongerenbende de agenten te laten gaan.

“Er was wat spanning toen ze aankwamen, maar daarna kalmeerde het en spraken ze met de jongeren”, zegt politiewoordvoerder Ilse Van de Keere. De situatie tussen de politie en de jongeren in de Marollen zou al geruime tijd gespannen zijn.

Brussels parlementslid Mathias Vanden Borre (N-VA) is erg kritisch voor de Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) na het voorval. “Wanneer is het genoeg?”, vraagt hij op Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

13 gedachten over “Opnieuw geweld tegen politie in Brussel: twee agenten gegijzeld in Marollen”

  1. Een ec. studie wijst uit dat de economische impact van Brux. internationaal (EU, lobbys, ambassades,…) voor Wallo/VL. ongeveer 1-2% betekent. Tegen 2030 wil EU haar fysieke aanwezigheid met de helft terugschroeven door telewerken. Samengevat: asap Vlexit zonder Wallo/Brux/EU.

  2. Da’s nieuw , dat hadden we nog niet agenten gegijzeld in de Marollen , en 30 jongeren , wat verstaat men daar onder en dan moet men Arabisch spreken om op hun niveau te komen , we zijn goed bezig in ons landje , wat een integratie , en dit allemaal onder het goedkeurend oog van onze politiekers , knappe gasten .

  3. “Er was wat spanning toen ze aankwamen, maar daarna kalmeerde het en spraken ze met de jongeren”, zegt politiewoordvoerder Ilse Van de Keere (sic). Hooligans molesteren politieambtenaren in functie en worden niet aangehouden (resic). Blijkt dat de hooligans allochtonen zijn en het deviant gedrag wordt ambtshalve herleid tot een banaliteit. Besluit: politieke manipulatie en normenvervaging door een socialistische burgemeester. Vergelijk met het wedervaren van vier Vlamingen in Mechelen die vreedzaam een spandoek ontrolden met een politieke boodschap:”stop islamisering”. Die worden op bevel van de lokale (OVLD) goeroe administratief aangehouden en zes uren lang opgesloten (politieke intimidatie) in een politiecel en vervolgens nog vervolgd en veroordeeld door de rechtbank wegens een fictief opiniedelict (totalitaire liberale gerechtsrepressie). Conclusie: Brusselse hooligans delen deviant gedrag met het Mechelse totalitaire repressieapparaat.

Plaats een reactie

Delen