Uw Mening: Overheid moet zich verzetten tegen uitspraak hof van beroep over klimaatdoelstellingen

Zuhal Demir. Photonews

Uncategorized

Organisatie La Boum dreigt met ‘besmettingsfeest’ omwille van Brusselse coronapas

Simon Segers

Collectief L’Abîme, de organisatie achter de beruchte ‘La Boum’-openluchtevenementen in Brussel, is niet opgezet met de aangekondigde coronapas in Brussel. Zij plannen om iedere zaterdag van oktober een “besmettingsfeest” te organiseren om hun onvrede uiten over deze beslissing.

De vorige edities van La Boum vonden plaats in Ter Kamerenbos. De vierde editie zou op 2 oktober doorgaan op het Flageyplein in Elsene. “Als de regering beslist om een Covid Safe Ticket in te voeren, stellen wij een BOUM 4 voor op het Flageyplein op 2 oktober als eerste besmettingsfeestje om jullie de kans te geven een Safe Pass te verkrijgen zonder je te laten vaccineren”, aldus de organisatie op Twitter. Wie besmet zou raken op het evenement kan een week in quarantaine gaan, om vervolgens een herstelcertificaat te bekomen bij een arts, argumenteert het collectief.

Van Ranst

Hoewel de kans haast onbestaande lijkt dat een goedkeuring zou gebeuren voor het evenement, plant collectief l’Abîme niet om een aanvraag in te dienen bij het gemeentebestuur van Elsene. Viroloog Marc Van Ranst sprak in VTM Nieuws van een dom signaal. “Iedereen wil zo snel mogelijk van deze epidemie af. Dan moet je niet oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

5 gedachten over “Organisatie La Boum dreigt met ‘besmettingsfeest’ omwille van Brusselse coronapas”

  1. Gewoon fantastisch , als het goed begeleid word , laat die gewoon samenkomen op een groot festival zoals pukkelpop en hou ze daar 14 dagen , gedaan met die zever van niet vaccineren fantastisch toch dan zijn we er één keer vanaf , eigen immuniteit iedereen gelukkig

  2. Awel, ik hoop dat ze dat ook daadwerkelijk gaan doen. En hopelijk ‘verslaan’ ze de flikken die dat verhinderen. Geen medelijden meer, hard tegen hard, het is genoeg geweest.

Plaats een reactie

Delen