John Bolton. Foto Shutterstock

John Bolton. Foto Shutterstock

Uncategorized

Oud-veiligheidsadviseur VS vreest voor taliban-scenario in Pakistan

Wijnand Meeus

 John Bolton, voormalig Nationaal Veiligheidsadviseur van de Verenigde Staten, vreest voor een machtsovername door de taliban in Pakistan. Nu buurland Afghanistan in handen is gevallen van de terreurgroep wordt die kans steeds reëler. “Dit zou dan betekenen dat 150 nucleaire wapens in handen komen van terroristen. Een zware bedreiging voor de VS en bondgenoten”, klinkt het.

Zaterdag stond Bolton miljardair John Catsimatidis te woord in een talkshow op de conservatieve radiozender WABC 770. Tijdens dat gesprek kwam ook de machtsovername door de taliban in Afghanistan aan bod. Bolton vreest ervoor dat de terroristen ook in buurland Pakistan zullen proberen de macht over te nemen. “Nu al zien we veel radicalen in het Pakistaanse leger. Als het hele land in handen valt van terroristen, betekent dit dat ze 150 nucleaire wapens bemachtigen, wat een zware bedreiging is voor ons en onze bondgenoten”, aldus Bolton.

Pakistan heeft de nieuwe machthebbers in Kaboel al erkend net zoals ze dat deden in de jaren negentig. De chef van de Pakistaanse inlichtingendienst ISI is begin deze maand naar Kaboel afgezakt voor overleg met de nieuwe machtshebbers.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

9 gedachten over “Oud-veiligheidsadviseur VS vreest voor taliban-scenario in Pakistan”

  1. Oud-veiligheidsadviseur VS vreest voor taliban-scenario in Pakistan (texto). Het taliban scenario in de moslimwereld is réel. Het begint met de islam en het eindstation is de taliban. Dat proces loopt onverminderd in Europa en de VSA. Blijkbaar is de klassieker over het “paard van Troje”
    onze links liberale en groen marxistische politieke leiders niet bekend. Het Troje “scenario” vond eerder al plaats in Rome en leidde tot het einde van het Romeinse Rijk. Vervolgens in Amerika toen de Europeanen ter plaatse verschenen. Idem dito met het Stalinisme en met de zuiveringen in het Derde Rijk. Maar in Europa en de VSA weigeren de leiders het gevaar van de islam op termijn te herkennen. Net als wijlen de pacifist Nevil Chamberlain die met overtuiging lof zwaaide over Hitler in 1938. “Een gentlemen “volgens de Brit. De “Appeasementpolitiek” is opnieuw actueel. Allahoe akbahr.

  2. Wat is dat voor een slimmerik. Pakistan is al decennia in handen van de vaders van de Taliban, die hun machtsovername in Afghanistan militair ondersteund hebben. Evengoed heeft het altijd Amerikaanse steun gekregen, onder meer van ene John Bolton.

  3. In feite heeft die Kahn (niet de burgemeester
    van Londen of die Londense terrorist) eerst in Leuven gezeten en wat vertrouwen opgebouwd, waarna hij in Nederland de plannen ontfutselde voor een kernbom. Maar sommigen denken dat de CIA dit allemaal wist en het toeliet om het evenwicht te herstellen tussen India en Pakistan. Vroeg of laat loopt het fout, maar dat heeft weinig met politiek of religie te maken, machtsstrijd vind je elke dag tot in de laagste vlaamse klassen. Vandaar de eleķtronische dictatuur als oplossing, maar dan is er weer strijd om aan de top van die dictatuur te staan.

  4. Het verschil met de Europeanen in Amerika en de Islam in Europa, is dat de Europeaan veel verder staat in zijn ontwikkeling dan toen de indianen en nu de moslims. Moslims kunnen zich niet verder ontwikkelen want houden zich vast aan pre-middeleeuwse riten en gewoontes.

  5. Het is hoopgevend dat de Islamitisch ummah onbestaande is. Dat in het midden oosten/ Z.W Azië er één zekerheid is; dat niemand de andere vertrouwd en hoewel moslims ondereen ze de andere ziet als ongelovige. Dat ze geen zelfreflectie kennen en de andere steeds de schuldige is. Dat ironie, rationaliteit en relativatie hen vreemd zijn. Dat ze geen respect hebben voor rede en communicatie maar alle respect voor de sterkere macht, het pak slaag dat ze dreigen krijgen ( en wij lafaards ze niet durven of willen geven), ze functioneren dus enkel onder een dictatuur van een persoon of religie of beiderzijds. Daardoor moorden ze zichzelf uit en zolang ze daar mee bezig zijn, zijn de beschavingen van deze wereld gevrijwaard van hun destructieve ideeën en daden, laat ons dus blij zijn dat ze op elkaar inhouwen en ze de middelen geven om dat te doen en een muur bouwen vanaf de Bosporus tot Pakistan en Soedan.

Plaats een reactie

Delen