Europees Parlement wil klimaatneutrale stadsbussen vanaf 2030

Europees Parlement wil klimaatneutrale stadsbussen vanaf 2030. Shutterstock

Binnenland politiek

Overlegcomité: geen mondmaskers meer in winkels en horeca, discotheken toegankelijk met Covid Safe Ticket

Simon Segers

Het overlegcomité zit vrijdag sinds 14u samen. Premier Alexander De Croo (Open Vld) zal ’s avonds nog een persconferentie houden, maar de eerste beslissingen zijn ondertussen al bekend.

Vanaf 1 oktober zijn zowel personeel als klanten niet langer verplicht om in winkels en horecazaken een mondmasker te dragen. Volgens VRT NWS is Vlaanderen de enige deelstaat die deze beslissing ook effectief zal doorvoeren. In Wallonië en Brussel zal voorlopig niks veranderen. Op bepaalde plaatsen zal een mondmasker wel verplicht blijven, zoals op het openbaar vervoer, bij contactberoepen zoals kappers en artsen, maar ook in zorginstellingen.

Covid Safe Ticket

De mondmaskerplicht zal op grote indoorevenementen met meer dan 500 aanwezigen blijven gelden indien hier niet met een Covid Safe Ticket wordt gewerkt. Dezelfde regel is ook van toepassing op outdoor evenementen waar meer dan 750 mensen samenkomen. Discotheken heropenen vanaf 1 oktober, maar zullen alleen bezoekers ontvangen die met een Covid Safe Ticket een bewijs van vaccinatie, immuniteit of negatieve test kunnen voorleggen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over “Overlegcomité: geen mondmaskers meer in winkels en horeca, discotheken toegankelijk met Covid Safe Ticket”

  1. er is dus een afspraak met het virus dat ze donderdagnacht om 30 september stipt om middernacht op restaurant niet meer werkzaam mogen zijn. Maar de volgende 2 weken wel nog.. absurd die timing van de muppet show…

  2. Eigenlijk zouden de uitbaters van dancings iedereen moeten binnenlaten en niet meedoen met deze gestapopraktijken. Maar ja, allemaal aan dezelfde koord trekken is in dit apenland moeilijk. Liever als schaapjes gedwee volgen.

Plaats een reactie

Delen