Een café in Tel Aviv, Israël. Foto Shutterstock

Een café in Tel Aviv, Israël. Foto Shutterstock

Uncategorized

Pas na drie vaccins toegang tot horeca in Israël

Simon Segers

Israël verstrengt de regels rondom de Green Pass, welke bewijst dat een persoon gevaccineerd is tegen het coronavirus. Vanaf 1 oktober zullen Israëli’s hun Green Pass verliezen wanneer hun tweede prik zes maanden geleden is. Alleen door een derde prik kunnen zij dan opnieuw een geldig coronapaspoort bekomen.

Begin juni was de situatie in Israël zeer positief. Wetenschappers spraken zelfs al van groepsimmuniteit en vaccinatiebewijzen waren voor de inwoners niet nodig om aan het openbare leven deel te kunnen nemen. Op dat moment was ongeveer 57 procent van de bevolking gevaccineerd, maar bijna twee maanden later is dit nog steeds maar 60 procent. De zeer besmettelijke deltavariant heeft geleid tot huidige cijfers van bijna 800 coronagevallen per honderd duizend Israëli’s in de laatste week. Israël heeft bij de hoogste besmettingscijfers in de wereld.

Wat na de derde prik?

In Israël heeft elke bewoner ouder dan drie jaar heeft een Green Pass nodig om toegang te krijgen tot bijvoorbeeld evenementen en horeca. De voorwaarden voor dit paspoort worden vanaf 1 oktober verstrengd. Zes maanden na een tweede vaccin zal alleen wie ook een derde prik ontvangen heeft nog een geldige Green Pass hebben. Enkel een recente negatieve PCR-test kan dan nog toegang verlenen tot plaatsen waar een bewijs van vaccinatie vereist is. Ook na een derde prik zal de Green Pass na zes maanden vervallen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over “Pas na drie vaccins toegang tot horeca in Israël”

Plaats een reactie

Delen