Paus Franciscus in de Sint-Pietersbasiliek. Foto Shutterstock

Paus Franciscus in de Sint-Pietersbasiliek. Foto Shutterstock

Uncategorized

Paus Franciscus prijst jonge klimaatactivisten: “Jullie maken de toekomst vandaag”

Simon Segers

Paus Franciscus, de leider van de rooms-katholieke kerk, heeft in een video zijn sympathie uitgedrukt voor jonge klimaatactivisten. Hij moedigt hen aan om hun werk verder te zetten “in het belang van de mensheid”.

Deze week vindt in Milaan het Youth4Climate-evenement plaats. Hier treden ongeveer 400 jongeren uit 190 verschillende landen in dialoog met beleidsmakers om de aanpak van de klimaatverandering te bespreken. “Het wordt gezegd dat jullie de toekomst zijn, maar betreffende deze zaken zijn jullie het heden. Jullie maken vandaag de toekomst” , moedigde de paus de activisten aan.

Verantwoord delen

In november vindt in Schotland de Klimaatconferentie van Glasgow plaats. Deze ging oorspronkelijk een jaar geleden door, maar werd uitgesteld omwille van de coronapandemie. Franciscus zal deze bijwonen, op voorwaarde dat zijn gezondheid het toelaat. De kerkvader spreekt zich al jaren uit over klimaatverandering, met een nadruk op de bescherming van de armste mensen tegen de nefaste gevolgen. “De tijd is aangebroken om verstandige beslissingen te nemen, zodat we kunnen gebruikmaken van de vele ervaringen die we hebben opgedaan in de laatste jaren. Op deze manier kunnen we een zorgende cultuur creëren. Een cultuur waarbij we op een verantwoordelijke manier met elkaar delen”, aldus paus Franciscus.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

14 gedachten over “Paus Franciscus prijst jonge klimaatactivisten: “Jullie maken de toekomst vandaag””

  1. Het zal wel enige sympathie opwekken bij de toch al gehersenspoelde jeugd, maar deze “popie-jopie” achtige aanpak zal niet voor volle kerken zorgen. Wat Milaan betreft is dat erg jammer, want zelfs voor atheïsten of niet-katholieken is een bezoek aan de enorme Duomo di Santa Maria Nascente zeer de moeite waard. Niet alleen in verband met het gebouw, en de kunstschatten, maar vooral gezien het orgel. Het betreft een machtig instrument, gebouwd door de firma’s Mascioni en Tamburini, en is het 3e grootste in Europa (op Passau en Mainz na) en 9e ter wereld. 185 registers en 15.350 pijpen.

  2. Franciscus (Jorge Mario Bergoglio) is een NED (National Endowment for Democracy) -pion. De NED wordt in de (Amerikaanse) volksmond de “CIA2” genoemd.
    De afzetting van Benedictus XVI (Joseph Aloisius Ratzinger) is netjes georganiseerd door de NED.

  3. Die man bezit een sterke linkse profileringsdrang. Alleen wereldse onderwerpen, zoals klimaat en migratie overgoten met een woke sausje, lijken hem te interesseren. Van een paus zou je normaal mogen verwachten dat hij het accent legt op het geestelijke en religieuze, maar niet dus. Ook bij de Belgische bisschoppen is het op dat vlak oorverdovend stil. Niet te verwonderen dus dat de kerk in Vlaanderen in vrije val is.

  4. Verkleining van het probleem : minder reizen – zeker met het vliegtuig – en dus NIET met z’n allen naar Rome.
    Voor de jongeren van heden/de toekomst van morgen die eten en slapen met hun mobieltje kan het toch geen probleem dit en andere bijeenkomsten via het net te organiseren

  5. Die heeft nog nooit naar een muziekfestival geweest anders zou hij weten wat die toekomstige generatie daar allemaal achter laat. Als dat voor het klimaat de toekomst is moet hij zich toch opnieuw eens informeren. Nou ja die denkt zelf wel het zal mijn tijd nog wel doen aan veegt aan de rest ook zijn ….. heu ballen.

Plaats een reactie

Delen