Paus Franciscus. Foto Shutterstock

Paus Franciscus. Foto Shutterstock

Uncategorized

Paus Franciscus wil zich meer inzetten voor misbruikslachtoffers

Wijnand Meeus

Paus Franciscus roept gelovigen op om zich meer in te zetten voor de slachtoffers van misbruik. Hij zegt dat de gelovigen zich bij de aanpak van misbruikschandalen niet mogen laten beïnvloeden door zorgen over de reputatie van de katholieke kerk. De toespraak van de paus was gericht aan deelnemers van een conferentie over kinderbescherming in Warschau met afgevaardigden uit twintig Midden- en Oost-Europese landen.

“Alleen door de realiteit van deze vreselijke gebeurtenissen onder ogen te zien en nederig om vergeving te vragen aan de slachtoffers en hun nabestaanden, kan de Kerk een manier vinden om opnieuw een betrouwbare plaats van toevlucht en veiligheid te zijn voor hen die in nood verkeren”, zei de paus op de conferentie.

“Het toegeven van onze fouten en mislukkingen kan ons kwetsbaar en zwak doen voelen”, gaat hij verder. “Maar het kan ook leiden tot een tijd van wonderbaarlijke genade, van innerlijke zuivering die nieuwe horizonten opent voor ons om elkaar lief te hebben en te dienen. Als we onze fouten toegeven, hebben we niets te vrezen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

3 gedachten over “Paus Franciscus wil zich meer inzetten voor misbruikslachtoffers”

  1. Heel terecht dat de paus dit vraagt. Veel te lange tijd heeft de katholieke Kerk kwaad en misbruik stil willen houden omwille van haar reputatie. Het gevolg was dat het kwaad verder woekerde en de slachtoffers met hun miserie bleven zitten, tot de zweer openbarstte. Onmiddellijk ingrijpen bij elk misbruik, en open kaart spelen is de boodschap.

Plaats een reactie

Delen