Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Poolse regio Kielce onder EU-druk niet langer LGBT-vrije zone

Wijnand Meeus

De regio rond de Poolse stad Kielce, in het zuiden van het land, doet onder EU-druk afstand van het etiket “LGBT-vrije zone”. Dat besliste het regioparlement woensdag. De Europese Unie trachtte al sinds midden juli het land aan te sporen de gebieden te verwijderen.

Het was de Europese Commissie die enkele maanden geleden een inbreukprocedure opstartte tegen Polen. Dit omdat verschillende gemeentes en regio’s zich hadden uitgeroepen tot zones waar de “LGBT-ideologie” geen plaats heeft. Voor de Europese Commissie is hiermee het niet-discriminatiebeginsel geschonden, op grond van seksuele geaardheid. De Commissie stuurde daarom een ingebrekestelling naar Warschau. De regio Kielce besliste vandaag afstand te doen van de zones.

Ook in de provincie Klein-Polen, met Krakau als hoofdstad, volgt er maandag een gelijkaardige stemming om de LGBT-vrije zones te verwijderen. Sinds 2019 hebben ruim honderd lokale besturen in Polen een resolutie aangenomen waarmee ze zich tegen de zogenaamde LGBT-ideologie kanten of uitspreken voor een “charter van familierechten”. Samen vertegenwoordigen die honderd besturen, die zich vooral in het zuiden en het oosten van het land bevinden, een derde van het Poolse grondgebied.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

3 gedachten over “Poolse regio Kielce onder EU-druk niet langer LGBT-vrije zone”

  1. Hopelijk houden de plaatselijke besturen het been stijf. Niet buigen voor het waanzinnige eu-circus. Desnoods eu verlaten, dit misbaksel moet dringend opgedoekt worden, het zit er vol met wereldvreemde gekken.

Plaats een reactie

Delen