Premier De Croo geen voorstander van verplichte vaccinatie

Premier Alexander De Croo (Open Vld). Photo News

Uncategorized

Premier De Croo geen voorstander van verplichte vaccinatie

Anton Schelfaut

Premier Alexander De Croo is geen voorstander van een verplichte vaccinatie. De discussie daarover is volgens hem louter theoretisch.“Hoe ga je dat in de praktijk organiseren? Ga je controlepunten optrekken in de straten? En wat indien de mensen weigeren om zich te laten vaccineren, ga je ze dan opsluiten?”, vraagt hij zich hardop af in een interview met Le Soir.

De regeringsleider gelooft naar eigen zeggen wel in het “monnikenwerk” om iedereen te overtuigen van vaccinatie. “In afwachting zijn de geldende maatregelen in België minder dwingend dan in andere landen, bijvoorbeeld Frankrijk en Duitsland. Dat is aan één element te danken: de vaccinatie. We zitten in de Europese top drie”, benadrukt De Croo.

Voorts verdedigt De Croo versoepelingen rond het dragen van mondmaskers. Dat thema zal volgens hem op het volgende Overlegcomité aan bod komen. “Er zijn tal van plaatsen, de bedrijven en openbare plaatsen, waar het mondmasker niet echt meer noodzakelijk is.” Ook gelooft de premier in de coronapas in Brussel, “al ben ik er geen fan van”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

10 gedachten over “Premier De Croo geen voorstander van verplichte vaccinatie”

  1. Belachelijk, ze dwingen ons tot zoveel, maar dit kan nu niet. We moeten stoppen voor het rood licht en de snelheidslimieten respecteren. We moeten onze belastingen betalen. Vroeger moesten mannen een jaar in het leger. Enz… maar vaccinatie verplichten kan niet ? Laar de weigeraars een boete betalen een deel van de kosten voor de mutualiteit die ze veroorzaken als ze COVID-19 krijgen. Ze zullen lopen om een vaccin te krijgen.

  2. wie of wat moeten we nu geloven,bril-smurf gwenny of play boy smurf sanderken,ik wacht nog op een scheidsrechterlijk antwoord van smurf lachebekje.Zo hebben ze bewezen dat ze “werken”voor ons zuur belastingsgeld.

  3. Stop met onvrijwillig mee te spelen in het verdeel en heers spelletje van VIVALDI. Ze kunnen al hun fratsen verbloemen, zelfs uit de aandacht houden door ballonnetjes op te houden!

Plaats een reactie

Delen