Rousseau moet Dossinkazerne bezoeken na racistische uitspraken tegenover Roma

Rousseau moet Dossinkazerne bezoeken na racistische uitspraken tegenover Roma. Photonews

Cultuuroorlog

Pride Antwerpen verontrust over “gewoon normaal”-stickers

Simon Segers

In Antwerpen duiken op verschillende plaatsen sticker op met een doorstreepte regenboogvlag en de woorden “gewoon normaal”. “Verschillende mensen stuurden me locaties waar ze de stickers hadden gezien, zoals in de Carnotstraat of op een vuilbak in de metro Handel”, zei activiste Fleur Pierets aan HLN. De cel diversiteit van de politie is een onderzoek gestart naar de stickers.

Bart Abeels, voorzitter van de Pride in Antwerpen, reageerde ook op het incident: “We zijn bijzonder verontrust als gemeenschap. We gaan samen met de politie afwachten naar de ontwikkelingen, maar er stellen zich toch enkele vragen. Is dit een isolerend incident of zijn er andere factoren? De bottom line blijft wel dat het alarmerend is. Laten we hopen dat er geen stickers meer in het straatbeeld verschijnen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

85 gedachten over “Pride Antwerpen verontrust over “gewoon normaal”-stickers”

  1. Niet ver zoeken vanwaar dit komt.De Carnotstraat,vroeger één van de schoonste winkelstraten van A’pen waar heel wat gekende winkels waren.Begonnen met leegstand/verloedering vanwege de criminaliteit en dan de nachtwinkels,belwinkels en moneytransfers.

  2. Ge moogt u dus niet outen als gewoon normaal. Van anders geaarde wordt bijna geëist dat die dat openbaart of anders gezegd: uit de kast komt. Als hetero mag je dat dus niet. Overal stickers plakken is uiteraard verboden maar op je eigen raam plak je wat je wilt, behalve oproepen tot geweld uiteraard. Met de eeuwige slachtoffercultuur proberen minderheden de anderen het zwijgen op te leggen en dat begint een averechts effect te hebben.

  3. Wat is ? Mag niemand meer luidop zeggen wat veelen stiekem denken, dat heel de opdringing van de holebi gekkenhuis, die de normale traditionele familie, en zo de toekomstige generatie totaal vernietigt, kinderen die niet met hun biologische vader en moeder broers en zussen meer opgroeien, gaat al veel veel te ver.
    Van holebi aanvaarding ( wat inderdaad een recht is ) tot dwinging nu. Ze willen de mond snoeren van wie met hun niet eens zijn ? Dat is te gek voor woorden.
    Er is niks misdadig om zo’n sticker te plakken, je mag onneens zijn, maar zo werkt het in een democratie.

  4. ben ik van een andere planeet dat ik ook vind dat men als hetero als abnormaal word beschouwd en dat ze gek aan het worden zijn met hun overdrijven.en begin me nu maar uit te maken omdat ik vind dat ik normaal ben.

  5. Moest er jaarlijks ook een ‘straight’-parade komen, zou dit ook worden beschouwd als haat-inducerend, als verontrustend?
    De ene beschouwt zich als normaal en de andere ook.
    Dat ruikt hier naar slachtoffer-verheerlijking.

  6. Vrije meningsuiting? In België?
    De lgtbxyz- groep vindt het vanzelfsprekend én hun recht dat zij te pas en te onpas op muren enhekken mogen propageren dat zij het “normale” vertegenwoordigen en elke negatieve reactie hierop wordt gedoodverfd als discriminatie en onverdraagzaamheid!
    Wanneer gaan ze volwassen worden, accepteren dat de leden die niet tot hun clubje behoren en dezelfde rechten hebben en ophouden hen hiervoor beschuldigen van discriminatie, onverdraagzaamheid en aanzetten tot haat?

  7. ik blijf erbij dat die mensen,homo-lesbo,aan een ziekte lijden,een of ander gen te weinig of te veel.Nu we een covid-vaccin hebben kunnen de Chinezen ook een abtqabcdef-gen zoeken en toedienen aan die zieke mensen.De Taliban kan het hen helpen toedienen.Het is zo decadent geworden dat homo-koppels een feest geven bij hun scheiding,walgelijk.

  8. Wat een “misdrijf” om een sticker met “gewoon normaal” op een vuilbak te kleven. Laat ons inderdaad gewoon normaal doen en geen dergelijke stickers meer plakken, maar dan ook geen zebrapaden in regenboog kleuren meer schilderen. Groen die voorstander is van deze regenboogzebrapaden, beseft blijkbaar niet dat een regenboogzebrapad geen officieel zebrapad is.

  9. Eigenlijk zouden de straten vol moeten gehangen worden met dergelijke stickers, kwestie van de lichtgeraaktheid, dat onnozel ‘woke’ gedoe en de tyrannie van de lawaaimakers die in wat in onze cultuur nu eenmaal als abnormaal worden beschouwd een beetje met de meestal niet zo bevallige voeten op de grond te zetten.
    Het is voor mij een even groot recht te denken en te zeggen dat ik die ordinaire bende abnormaal vind als dat zij het recht hebben om overdreven als vrouw/h**r opgemaakt (met of zonder pluim in hun g*t) te staan dansen op praalwagens. Zij maken de boel kapot voor iedereen.
    Met alle sympathie voor de gewone homo’s, degenen die ik ken zijn allemaal vriendelijke, correcte en niet ordinaire mensen.

  10. Volgens de Bijbel der Linkse Kerk is “normaal doen” een doodzonde die de zondaar uit de “Staat van Woke Makende Genade” haalt, die geenszins vergelijkbaar is met de “Staat van Heiligmakende Genade” in de Katholieke Kerk”

  11. Ik wil uit de woke kast komen in mijn hoedanigheid van Hetero en daar fier op zijn met een “Hetero Pride” maar ik zie dat onverlaten mijn kast uit pure & onversneden “Heterofobie” met regenboog kleuren hebben gedecoreerd

  12. Als je tegen het promoten bent van een afwijking op seksueel vlak vindt gij dat hetzelfde als demoniseren. Dat is hetzelfde als beweren dat als je mijn vriend niet bent dan ben je mijn vijand. Ik ben tegen discrimineren van anders geaarden maar tegen het promoten ervan. Dat is moeilijk voor u he Liesbeth. Die stickers roepen niet op tot geweld en buiten het feit dat je niet zomaar overal stickers moogt kleven van gelijk welke aard is daar niks strafbaars aan.

  13. Bab Abeels noemt de holebi’s een gemeenschap, in dit sticker geval zal het de hetero gemeenschap zijn zeker. Kunt natuurlijk ook stellen dat als je mensen met een bepaalde eigenschap een “gemeenschap” noemt, behoren die zonder die eigenschap niet tot die gemeenschap en wijken dus af van… het normale 🙂

  14. “Wie” ? Alle mensen die hun hetero-instelling als “normaal” percipiëren omdat Moeder Natuur het voorbeschikt heeft om enkel via hetero betrekkingen procreatie op natuurlijk wijze mogelijk te maken en dus hetero betrekking zo tot standaard “norm” geschapen heeft. Prijs u gelukkig want anders zou u nooit geboren geweest zijn.

  15. Tot hoever gaat het verschijnsel “LGTBABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ” nog verder woke uitgerokken worden ? Met een Cyrillisch en Grieks alfabet zou het misschien NOG veel verder kunnen degenereren.

  16. Goed gezegd, Werner. Ik durf er mijne kop op verwedden dat deze stickers niet gericht zijn aan niet-heteros maar aan de politisering van hun geaardheid. En het werd stilaan tijd voor wat pushback.

  17. Waar is die zogezegde hetero-pride? Toen dit effectief georganiseerd werd in de VS, kregen de organisatoren doodsbedreigen. En mss moet ge eens “kink” op pride googlen. Dan zult ge zien dat die p0rn0 niet in “ons hoofd” zit, maar op straat tijdens die pride parades. Maar natuurlijk kunt ge het ni laten om ons te gaslighten.

    Echt waar, hebt ge dan echt nul komma nul voeling met de werkelijkheid? De brainwashing zit echt diep bij u.

  18. Waar in de natuur wordt er nog aan geslachtsverandering gedaan Liesbeth? Enkel bij mensen wordt dat “geforceerd” en dat is letterlijk zo want er zijn zware en onomkeerbare ingrepen voor nodig. Er is in feite niks mis met hun lichaam, er is iets mis tussen hun oren. Kan best zijn dat dat niet synchroon loopt, een afwijking dus, en ze zouden kunnen leren leven met wat ze hebben of zijn maar neen, ze “forceren” hun lichaam om het aan te passen aan wat ze zouden willen zijn. Dat lukt dan altijd maar ten dele want een omgebouwde vrouw kan geen kind verwekken en een omgebouwde man kan geen kinderen krijgen. Het blijft dus een “geforceerde” poging. Zoals je vroeg, waar wordt de natuur wordt “geforceerd”. Enkel bij mensen met een afwijking. NIET NORMAAL dus.

  19. Hoezo Liesbeth, wil je nu zeggen dat niet-hetero een “fout” van zijn vriendje god is. Of is hetero een “fout”? Uw tussenkomsten beginnen stilletjes aan hilarisch te worden. Je bent aan het spartelen gelijk een duivel in een wijwatervat om het spiritueel te benoemen 🙂

  20. De poCo-bedoeling is uiteindelijk om de Oppositie en dus ook Democratie te wurgen en te vervangen door de PoCocratie, Minister van Censuur Q is er een vurige ijveraar voor. Een reden temeer om zijn nog slechts op een kiertje “open” VLD volgens recente peilingen met ons onbarmhartig electoraal vonnis van 2024 over het Vilvaldistisch bijeen gekeerd misbaksel, onder de kiesdrempel te verzuipen.

  21. Ik ben geen stemmer voor de herschilderde CVP en in mijn hoedanigheid van betonBlok Vlaming stem ik ook niet voor de partij der kartonnen vlamingskes van De PezeWever. Ra ra voor wie stem ik ? Vermits ik niet meer Groen achter mijn oren ben (70+er), dus alleszins niet voor de ECO-fascistische fanatici

  22. Ik denk niet dat men de makers van die stickers veel kan aanwrijven. Als men hiertegen wil procederen dan is dat een opiniedelict en dat moet voor Assisen komen. Maar ik zie hier geen boodschap van haat in, eerder de liefde voor het normaal-zijn. Mag dat al niet meer?

  23. “Not strong is in this one” ? Spreek uw moedertaal in plaats van “Engels” opgeraapt uit Amerikaanse TV-soaps ! Ik ben een “mens” en geen “cel” en zeker geen exemplaar der slakkensoort die van geslacht kunnen veranderen in de loop van hun bestaan.

  24. Toch wel want promotie voeren met stickers voor “hetero” wordt gesanctioneerd terwijl reclame voeren voor “holebi” met vaak vulgaire onderdelen in “Pride” carnaval stoeten, dat geraakt wel door de enge PoCo-beugel ! Nochtans is “discriminatie op basis van sexuele geaardheid” één der discriminatiegronden volgens UNIA, dus ook “heterofobie” !

  25. Moest ik van u zijn Liesbeth, ik zou toch eens andere pillen vragen aan de dokter. Gij zijt de eerste om op klagen dat er op de man wordt gespeeld en niet op de bal, heb je jezelf al eens bezig gezien?

  26. Hopelijk vermenigvuldigen uw cellen zich niet Liesbethje, er lopen al “geklutste” medemensen genoeg rond in Belziek. Of solliciteer je bij Open Bld? Dan val je niet op en kun je terwijl ook wat graaien…

  27. Lisbeth @. U leest wat er niet geschreven staat. Het normale promoten in de publieke sfeer heeft niets te maken met het forceren van de natuur. Maar alles met een degelijke opvoeding en savoir vivre.

Plaats een reactie

Delen