Katia Segers (Vooruit) en Klaas Slootmans (VB)

Katia Segers (Vooruit) en Klaas Slootmans (VB)

Uncategorized

Rel in Mediacommissie over Eddy Demarez: “Cafépraat die je wel vaker hoort”

Wim De Smet

“De enige fout die hij gemaakt heeft, is dat hij zijn ‘machine’ niet heeft afgezet.” Zo reageerde parlementslid Klaas Slootmans (VB) vanmiddag in de Mediacommissie op de omstreden uitspraken van sportjournalist Eddy Demarez na de huldiging van de Belgian Cats vorige maand. “Ronduit homofoob”, aldus Vooruit-parlementslid Katia Segers.

Demarez had bij de terugkeer van de basketbaldames enkele grapjes en opmerkingen gemaakt over de geaardheid en het uiterlijk van de speelsters, zonder dat hij besefte dat zijn microfoon nog ingeschakeld was. De uitspraken van Demarez veroorzaakten een storm van verontwaardiging.

Ook in de commissie Media van het Vlaams Parlement kwam het incident vanmiddag ter sprake. Volgens Mediaminister Benjamin Dalle (CD&V) waren de uitspraken ongepast. De minister waarschuwde wel voor een samenleving waarin één fout meteen tot een definitieve veroordeling leidt. “Als er oprechte excuses zijn en er een gesprek is, lijkt een ontslag me een disproportionele sanctie”, meent Dalle.

Vlaams Belang-parlementslid Klaas Slootmans vindt een sanctie overroepen. “Wat ik hoorde deed me niet van mijn stoel vallen”, sprak Slootmans. “Op het moment van de feiten werden duizenden mensen getroffen door zware wateroverlast. Dan is zo’n uitspraak een fait-divers. Het ging gewoon om cafépraat die je wel vaker hoort onder mannen.”

“Gechoqueerd”

Vooruit-parlementslid Katia Segers zei “gechoqueerd” te zijn door de uitspraken van Slootmans. “Ik noteer dat ronduit seksistische en homofobe uitspraken voor u een fait-divers zijn”, stelde Segers. “Deze topsporters hebben na een lange quarantaine topprestaties neergezet en nadien moeten ze zo’n kwetsende zaken over hun persoon aanhoren. Ik vind dat schokkend.”

Slootmans bleek niet onder de indruk en diende Segers van repliek. “Kom eens buiten, dat zou ik u willen aanraden”, klonk het. “De mensen hebben het wel gehad met beroepsgechoqueerden en hun lange tenen. En ik heb overigens absoluut geen lessen te krijgen in holebirechten. Jullie zijn al jaren de grootste importeurs van holebihaat, getuige de recente gebeurtenis met Riadh Bahri.”

Eddy Demarez werd sinds het incident op non-actief gezet door de VRT. Hij kreeg intussen een sanctie opgelegd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wim De Smet (°1970, Asse) was meer dan 20 jaar dienst als journalist bij Het Laatste Nieuws. Hij is altijd op zoek naar nieuws.

22 gedachten over “Rel in Mediacommissie over Eddy Demarez: “Cafépraat die je wel vaker hoort””

  1. Het maakt totaal niet uit over wat het gaat, als het VB is zullen de anderen altijd blijven kakken. Als een bepaalde dikken buffel spreekt over iemands ‘klein pietje’ hoort men van de rest toch niets. Het zijn allemaal een stel hypocrieten, enkel hun woorden tellen, al de rest is slecht, racistisch, homofoob of noem maar op. Echt een stelletje kleutertjes.

  2. Liesbeth wat een gezeik, ga eens praten met de aanvaller van Riadh Bahri, maar dat zal niet veel opleveren, wel altijd afgeven op VB. Mensen zoals jij zijn altijd politiek correct en woke zolang jullie kunnen afgeven op Vlamingen, maar doe eens iets tegen de echte homofoben., maar daar zijn jullie bang van.

  3. Klaas Slootmas heeft gelijk. Mevrouw Segers moet dringend eens buiten komen.
    Binnen haar “politiek correcte” denkwereldje (of zeg ik woke wereldje) past haar zienswijze misschien. In het dagelijks leven gaat het er net iets anders aan toe. En de vraag der vragen: waarom moet de politiek zich bezig houden met dergelijke banale zaken ?

  4. iedereen weet dat het “potten”zijn,wat is daar nu choquerend aan als dit gezegd wordt.De Paus zei dat homo-zijn een ziekte is.Zal dat rooi schepsel de Paus ook dagvaarden?Ik vind het veel erger dat er bij K3 de kans groot is dat er een homo zal gekozen worden als K3-tje,.De K3- tjes zijn altijd een voorbeeld geweest voor onze kleine kinderen,op alle vlak,homo’s zijn een zeer slecht voorbeeld,homo’s hebben geen plaats bij die K3-tjes.

  5. Amai, ’t waren daar precies de wereld kampioenschappen “verontwaardigd zijn”. Op café zeggen ze véél ergere dingen dan dat grapje van Eddy Demarez, mensen zijn dat politiek correct verontwaardigd zijn kots beu, rot op!

  6. Verlies tegen de kleine Japannertjes ipv een topprestatie met de daarbij horende frustratie was doorslaggevend om de cafépraat als dusdanig denigrerend te ervaren door de niet zo vrouwelijke schoonheden…ze weten toch ook hoe ze eruit zien!

Plaats een reactie

Delen