Ryanair. Foto Shutterstock

Ryanair. Foto Shutterstock

Uncategorized

Ryanair wil op één na grootste speler in België worden

Wijnand Meeus

Ryanair België gaat investeren om de op één na grootste speler te worden in België, na Brussels Airlines. Tijdens het winterseizoen lanceert de lagekostenmaatschappij elf nieuwe bestemmingen vanuit België, allemaal vanop de luchthaven van Charleroi. Vanuit Charleroi en Zaventem zal Ryanair tijdens de winter naar 97 bestemmingen vliegen.

Momenteel werken 500 mensen bij Ryanair in België. Het bedrijf belooft de komende maanden 200 extra banen, 150 in Charleroi en 50 in Zaventem. Specifiek zullen er meer piloten, cabinepersoneel en technici worden aangenomen. De aanwervingen komen redelijk onverwacht, aangezien er enkele maanden geleden nog gedreigd werd met extra ontslagen. Dit omdat enkel vakbonden in België weigerden in te stemmen met een loonsinlevering.

 Topman Michael O’Leary wilde er dinsdag niet te veel aandacht aan schenken. “We gaan er niet op wachten (…) we hebben een akkoord met de piloten en met het cabinepersoneel en liggen niet wakker of de bonden dat zullen aanvaarden of niet”, klonk het. Toch dreigt de kwestie  bij de nieuwe cao-onderhandelingen die in oktober starten, weer op tafel te komen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Ryanair wil op één na grootste speler in België worden”

Plaats een reactie

Delen