Afbeelding ter illustratie - Afbeelding: Shutterstock

Afbeelding ter illustratie - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Schutter dringt Russische universiteit binnen en opent vuur: verschillende doden

Niels Geerinck

Maandagochtend drong een gemaskerde schutter de Russische universiteit in Perm binnen. Daar opende hij het vuur op de aanwezige studenten en professoren. Daarbij vielen verschillende doden en gewonden.

Op sociale media circuleren beelden van de gewapende man. Daarnaast is er ook te zien hoe studenten proberen te ontsnappen door uit ramen naar beneden te springen.

Volgens de universiteit hebben sommige studenten en hun lesgevers zichzelf opgesloten in hun leslokaal. Het persagentschap Reuters liet weten dat er al 8 doden te betreuren vallen en daarnaast raakten 6 mensen gewond.

Ook het Russisch ministerie van Binnenlandse Zaken meldt de overlijdens. Over het motief van de dader of de aanleiding van het schietincident is voorlopig nog niets geweten. De schutter zou intussen ook zelf doodgeschoten zijn.

https://twitter.com/rajshekharTOI/status/1439853201738506247?s=20

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Schutter dringt Russische universiteit binnen en opent vuur: verschillende doden”

Plaats een reactie

Delen