Sigrid Kaag (Photonews)

Sigrid Kaag (Photonews)

Uncategorized

Sigrid Kaag (D66) stapt op als Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken

Pieter Van Berkel

De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken en leider van het linksliberale D66 Sigrid Kaag stapt op na een motie van afkeuring in de Tweede Kamer.

De motie kwam er naar aanleiding van de chaotische terugtrekking uit Afghanistan. De motie kreeg 78 stemmen voor en 72 tegen. Regeringspartij ChristenUnuie stemde met de voltallige oppositie voor de motie. De regeringspartijen VVD, D66 en CDA stemden tegen.

“In mijn opvatting over democratie en cultuur van ons bestuur moet de minister gaan als het beleid wordt afgekeurd”, zei Kaag. Toen premier Mark Rutte (VVD) eerder aanbleef nadat een motie van afkeuring tegen hem werd aangenomen, kreeg hij kritiek van Kaag, die vond dat hij moet aftreden.

Kaag blijft wel aan als partijleider van D66 en blijft dus ook namens haar partij actief in de aanslepende regeringsvorming. Tegen minister van Defensie Ank Bijleveld (CDA) werd ook een motie aangenomen. Hij stapt niet op. De voltallige regering is al enige tijd ontslagnemend.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

6 gedachten over “Sigrid Kaag (D66) stapt op als Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken”

  1. Wees gerust, dat is een damspelletje om meer macht te krijgen op een andere plaats, of om bij de volgende regeringsvorming – of verkiezingen – dubbel zo sterk terug te komen. Ken je ze nu nog niet 🙂

  2. Toch was, in haar geval, een defect ofwel gecrasht vliegend tapijt meer van toepassing geweest. Van tafeldansen zal het voorlopig wel niet komen. Nu Rutte, Bijlevelt en Broekers-Knol nog.

Plaats een reactie

Delen