Sihame El Kaouakibi. Foto Photonews

Sihame El Kaouakibi. Foto Photonews

Uncategorized

Sihame El Kaouakibi dient opnieuw ziektebriefje in

Wijnand Meeus

Voormalig Open Vld-parlementslid Sihame El Kaouakibi, die in opspraak kwam omwille van verschillende mogelijke fraudemisdrijven, dient opnieuw een ziektebriefje in. El Kaouakibi werd al niet meer in het parlement gezien sinds haar vertrek bij Open Vld in april.

El Kaouakibi kwam vorig jaar in opspraak omwille van mogelijke subsidiefraude met haar dansproject Let’s Go Urban en andere vzw’s. Open Vld besliste om een procedure op te starten om haar uit de partij te zetten. Het parlementslid besliste vervolgens zelf om haar partijkaart in te leveren. Dit zorgde ervoor dat ze vanaf dan als onafhankelijke zetelde in het Vlaams Parlement, maar daar werd ze niet meer gezien.

De politica stond officieel tot 31 augustus op ziekenverlof. Dat betekent dat ze geen zittingen hoeft bij te wonen om haar volledige loon op te strijken. Nu blijkt dat haar ziekteverlof werd verlengd tot eind november. Nog voor het zomerreces besloot Uitgebreid Bureau van het parlement wel om advocatenkantoor Monard Law in de arm te nemen om uit te zoeken of er een controlearts naar El Kaouakibi kan worden gestuurd. Zo willen ze kunnen achterhalen of er misbruik wordt gemaakt van de regeling. Het advies van het kantoor wordt eind september verwacht, zegt het kabinet van parlementsvoorzitter Liesbeth Homans.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

34 gedachten over “Sihame El Kaouakibi dient opnieuw ziektebriefje in”

  1. En onze andere “verkozenen des volks”, stonden erbij en keken ernaar. Als een werknemer ziek is krijgt die veelal een controlearts over de vloer. Bij die frauderende subsidieslurpster moet een advocatenkantoor eerst gaan uitzoeken of ze wel een controlearts kunnen sturen. Wat een apenland !

  2. En dat kan hier allemaal. Dat moet ge als arbeider is proberen. Na twee weken kontrolearts op bezoek en na vier weken met klikken en klakken van de ziekenkas af als ge niet voor 3/4de dood bent. Maar ja, kroezelkopkes kunnen zoiets wel geflikt krijgen en zeker als ge boven het gepeupel staat. Wraakroepend!

  3. Na 2 rugoperaties werd ik ontslagen door mijn werkgever wegens medische redenen.
    In de privé hebben ze zoveel geduld niet hoor. En ik verdiende geen 5000 euro per maand.
    Ik ben zeer benieuwd naar het ad-vies. 😉

  4. Blijkbaar, want dat advocatenkantoor heeft ook 3 maanden nodig om uit te zoeken of een controle-arts kan gestuurd worden. Tegen hoeveel per uur is dat ? En hoeveel tijd heeft die controle-arts dan om ter plaatse te gaan ? Tegen die tijd zijn we een paar ziektebriefjes verder aan 6000 EUR per maand. Echt goed bezig allemaal.

  5. SCHANDALIG !! Een slag in het gezicht van heel wat mensen, zoals hierboven al gezegd. Geen zinnig mens , die dit begrijpt. Tja, in dit “onland” kan alles. Blijven werken vrienden of van uw klein pensioentje “genieten”. Hopelijk wordt de rekening ooit nog wel vereffend.

    André Lens.

  6. Net als Vlamingenhaters Somers en Cie heeft ook sjoemelpoes, subsidieslurpster en bedriegster El Kaouakibi geen greintje schaamtegevoel. Zij profiteert lustig verder. Als je bij de hond slaapt krijg je zijn vlooien.

  7. Ooit zei een van de boegbeelden van VLAANDEREN, alles wat we zelf doen moeten we beter doen. Van deze droom van wijlen Gaston GEENS blijft niet veel meer over.
    Om te beginnen had deze dame nooit in het Vlaams parlement mogen zitten (dank U Bart Somers en Gwendoline RUTTEN). Ten tweede had ze al lang uit het parlement moeten gezet worden wegens fraude en oplichtin van de Vlaamse instaties en ten derde zou men ook zij die de subsidies toekenden ter verantwoording moeten roepen want het zijn onze centen (belastingen) die zij uitdeelden. Wat betreft de dokter die de briefjes schrijft, waar blijft de orde van geneesheren om die man ter orde te roepen.
    Maar ja mocht de betrokken persoon een lidkaart gehad hebben van het VB om deze maar te noemen dan hadt het kot te klein geweest maar nu is ze van Noord-Afrikaanse oorsprong dus “untouchable”.
    Arm Vlaanderen

  8. In “de privé” krijg je al na enkele weken bezoek van een controle-arts én beland je “op ziekenkas” met een flink stuk weddeverlies. Waarom gebeurt dat hier niet?
    Bovendien : waarom duurt het zo lang vooraleer er een serieus gerechtelijk onderzoek gestart wordt zodat de parlementaire onschendbaarheid van madame opgeheven kan worden? Indien de berichten kloppen, zal een beschuldiging annex veroordeling niet uitblijven waarmee ze eens en voor goed dit dikbetaalte postje kwijt is wegens geen blanco strafblad….

  9.  Dit getuigt van een ongeziene arrogantie van S.e.K. en van een ongezien falend systeem waar niemand verantwoordelijkheid kan of wil nemen. En de arbeider, de bediende, de zelfstandige hij ploetert voort en wordt ten gepaste tijde afgemaakt middels quasi onbetaalbare belastingen en sociale lasten. Schande.

  10. Mijn advies is om onder een zonnebank te gaan liggen, uw haar te laten in “permanent” zetten, onverstaanbare wartaal uitslaan en asiel vragen omdat u in uw thuisland “Hottentotanië” vervolgd wordt omdat u holebi bent. Veel geluk, het OCMW-snoepkraam reserveert u een zitje, maar niet uit uw rol vallen, hé !

  11. Per miljoen Belgen zijn er ca 47,3 parlementsleden.Deze strijken allemaal een dikke pree op en hebben dan nog eens een parlementair medewerker(s).Ze hebben allemaal geen statuut want daar wringt het schoentje blijkbaar om een controlearts te kunnen sturen?Iedere Belg gelijk voor de wet:Ja dag Jan…..Dan maar klagen dat de kloof tussen de burger en politiek steeds maar groter wordt!

  12. dat meiske is mentaal ziek en kan dus niet werken.Fysiek kan ze in vorm zijn,maar de meesten zijn nu mentaal ziek en dat is niet te achterhalen,zij maakt daar gebruik van,voeg daarbij dat het een allochtone is en bij de vld zat,.Unia zal haar niet ontbieden.

Plaats een reactie

Delen