Bart Somers (Open Vld)

Binnenland politiek

Somers: “Geen nood aan uitbreiding coronapas in Vlaanderen”

Wannes Neukermans

De Vlaamse regering is niet van plan de gebruik van het Covid Safe Ticket uit te breiden. Dat bevestigt Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers. “We hebben een onwaarschijnlijk hoge vaccinatiegraad. Onze filosofie is dat we de mensen nu een zo normaal mogelijk leven moeten geven.”

De federale overheid keurde samen met de deelstaten dinsdagavond een akkoord goed dat het verder gebruik van het Covid Safe Ticket moet mogelijk maken. Dat wil zeggen dat de deelstaten zelf vanaf oktober zelf kunnen beslissen waar en wanneer het Covid Safe Ticket gebruikt moet worden. Zo zou Brussel vanaf 1 oktober de coronapas al willen inzetten in onder meer de horeca.

Somers begrijpt de beslissing van Brussel, maar benadrukt dat de situatie in Vlaanderen veel beter is. “We mogen trots zijn op onze hoge vaccinatiegraad. Aan een ‘pasjesmaatschappij’ is in Vlaanderen geen nood.” De Vlaamse regering zit daarover volgens de minister op één lijn.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “Somers: “Geen nood aan uitbreiding coronapas in Vlaanderen””

  1. Supergevaccinerd, en we zijn er fier op, dixit Somers. Benieuwd wat we NA het volgende griepseizoen gaan gezien hebben – in Israël weten ze het al, en daar was het ZOMER – dan zijn er geen griepvirussen.

Plaats een reactie

Delen