Illustration picture shows the VTC Mobile Application System, in Brussels, Monday 01 March 2021. The Brussels government decided Uber drivers can no longer use their smartphone in Brussels to accept ride orders. BELGA PHOTO PAUL-HENRI VERLOOY

Uncategorized

Stoet van tweehonderd Uber-chauffeurs komt aan bij Rudi Vervoort (PS)

Wannes Neukermans

Een stoet van ongeveer 200 Uber-chauffeurs arriveerde na een korte rit over de Brusselse kleine ring aan bij minister-president Rudi Vervoort (PS). Een delegatie van vakbondsleden wordt ontvangen op het kabinet om het voorontwerp van ordonnantie van de taxihervorming een eerste keer kort te bespreken. Nadien trekt de stoet nog naar het Poelaertplein aan het Justitiepaleis.

Het voorontwerp gaat over een gelijkaardig statuut voor de klassieke taxichauffeurs en de chauffeurs die vandaag vallen onder het systeem van limousinevervoer met chauffeurs. De taxiplatformen Uber en Heetch worden zo gereglementeerd en er komt een maximum voor het aantal chauffeurs. Een eerste stap in de goede richting, maar nog niet voldoende voor de sectorfederaties.

We gaan akkoord met de regel om onder eenzelfde statuut te vallen, maar het is de facto niet hetzelfde statuut”, kaart Emil Miletinov van de Union Syndicale des Chauffeurs Privés aan. “Ik geef een voorbeeld: toen het capaciteitscertificaat werd geïntroduceerd, moesten de actieve taxichauffeurs dat examen niet meer afleggen. Maar in ons geval zullen alle limousinechauffeurs, ook degene die al jaren actief zijn, dat examen afleggen. Het is geen uniek statuut met dezelfde regels voor allen. Het zal de verschillen enkel groter maken”, vreest hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Stoet van tweehonderd Uber-chauffeurs komt aan bij Rudi Vervoort (PS)”

  1. Weg met Uber. Ik eis geregistreerde echte taxi’s met een taxi lampje op het dak. Geen Uber taxi, wie weet zit er wel een Ted Bundi achter het stuur… en sta je enkele dagen of weken later in de gazetten.

Plaats een reactie

Delen