De Frans Thirrystraat in Zellik. Foto Google Streetview

De Frans Thirrystraat in Zellik. Foto Google Streetview

Uncategorized

Studio 100-baas Gert Verhulst: “Vlaams Belang moet kunnen meebesturen”

Anton Schelfaut

Studio 100-baas Gert Verhulst vindt dat het Vlaams Belang moet kunnen meebesturen. “Dat is het risico van de democratie – of laat ik zeggen: een gevolg van onze democratie. Een partij die meedoet aan verkiezingen, kan meebesturen”, zegt hij in een interview met De Morgen.

In het interview stelt Verhulst ook de ‘cancel culture’ aan de kaak. “Als wij wakker moeten liggen van alles wat over ons gezegd wordt, dan slapen we niet meer. Wij zijn loslopend wild, hè. Over ons mag je alles nog zeggen. Als je dat over minderheden doet, word je gecanceld. Als het niet over mannen gaat die niets mankeren, mag je tegenwoordig toch niets meer zeggen?”, hekelt hij. “Je moet toch vaak je tong drie keer omdraaien, tegenwoordig.”

Voorts vindt de Studio 100-baas dat Sporza-journalist Eddy Demarez “ongelooflijk hard” is aangepakt. “Als iedereen eens in zijn eigen hartje zou kijken, zouden we beseffen dat we ons daar bijna allemaal weleens aan bezondigen. Wat Eddy overkwam, dat is nu eens ongeluk hebben, mag je zeggen. Hij moet dat niet op antenne zeggen, natuurlijk. En in het café moet je zulke dingen niet per se hard roepen, maar toch: er zijn er veel die blij mogen zijn dat hun microfoon niet altijd aan staat.”

Begrip

“Ik vind dat er wat meer begrip zou mogen zijn, van beide kanten”, vervolgt Verhulst. “Voor mijn moeder waren zwarte mensen ‘negers’ – dat woord had voor haar geen enkele negatieve connotatie. Ik heb altijd ‘negerinnentetten’ gegeten. En er is nooit een officiële instantie die heeft uitgelegd wat nu precies het probleem daarmee is. Nee, iedereen moet maar weten dat je die woorden niet meer mag gebruiken, want dat je anders een racist bent. Dat stoort mij enorm. Geef mensen toch eens wat tijd om daar allemaal aan te wennen.”

Volgens Verhulst zijn mensen door al die overdreven reacties naar het Vlaams Belang gedreven. “Anuna De Wever heeft Groen kaalgeplukt, bij de vorige verkiezingen. Haar klimaatmarsen waren overdreven, een vergiftigd geschenk voor die ­partij”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

52 gedachten over “Studio 100-baas Gert Verhulst: “Vlaams Belang moet kunnen meebesturen””

  1. Af en toe komt het gezond verstand toch boven. Dat zou moeten bevestigd worden door iedere normaal denkende mediafiguur. Pas als er terug een meerderheid is van het ‘normale’ kan al die woke en genderonzin opgedoekt worden.

  2. “Als wij wakker moeten liggen van alles wat over ons gezegd wordt, dan slapen we niet meer.”
    Daar maakt Dries net een sport van. zonder FB heeft die geen leven en dus bestaansreden meer

  3. Klopt helemaal wat Gertje zegt. Jammer genoeg slaat de cancel culture ook toe als Dries Van Langenhove kritische kanttekeningen maakt bij de verheerlijking van transgenderisme of de diversiteitsmanie bij K2 zoekt K3.

  4. Goed gezegd! Vele mediafiguren denken er ook zo over maar doen aan zelfcensuur uit schrik voor de cancelculture. Hoog tijd dus dat Gert Verhulst – nu hij zich min of meer ‘ge out’ heeft en dan nog wel in De Morgen – het Vl. Bel. ook wat meer aan bod laat komen in zijn TV-programma’s. De daad bij het woord voegen, beste Gert. Inderdaad zo vlug mogelijk terug naar het ‘normale’ om al die woke en genderonzin de wereld uit te helpen.

  5. Werner, er is een grote meerderheid , weliswaar stille, van het normale, maar daar wordt geen rekening mee gehouden en die moeten zich maar aanpassen. Dit is trouwens de gewoonte in Belgie.

  6. Ik kijk niet naar de Vlaamse televisie, ik geniet satelliet TV. Heb dus nog nooit een programma van of met meneer Verhulst gezien. Maar weet wel dat die man zeer rijk is, door eigen werk. En lees nu dat ie ook nog een verdomd gezonde eigen mening heeft, en ze ook durft ventileren. Moet onze media schrijvelaars wel een beetje( ?) pijn doen.

  7. gezond verstand ja inderdaad .bij ieder operatie van transgender een gebruiksaanwijziing,een woordenboek ja er komt elke keer weer een nieuw woord uit????
    de colega’s zijn het beu als koude pap.maaaaaaaaaaaaaar dat mag weer niet gezegd worden dis….. u weet wel .
    een musical rocky horrorschow opfrissen ,,, he genoeg is genoeg waanzin !!

  8. Inderdaad, dat is mijn vrije mening. Iedere meerderjarige, weliswaar, mag doen wat hij wil met zen geaardheid maar het mag niet opgedrongen of breed uitgesmeerd worden. Het normale blijft op de eerste plaats.

  9. Ik zal mijn vader en moeder nooit kwalijk nemen , toen ze in het moederhuis zeiden , we hebben een gezond kind , wat ben ik hen dankbaar met hun wijze woorden , en respecteer hen dat ik als jongen ben geboren , ouders kiezen nu éénmaal niet de geaardheid van hun kind , maar willen een gezond kind .

  10. Dat gezond verstand zal er wel altijd al geweest zijn; alleen stond de loopbaan lang in de weg. Eens de bankrekening stevig, kan men ook stevige uitspraken doen. Niet alleen de media en kultuurmensen zijn in dat bedje ziek ook heel wat Vlaamse bewegers! Hoe komt het anders dat nogal wat overtuigde Vlamingen wachtten om lid, of actief te worden in sommige staatsgevaarlijke verenigingen…………..was ik gans mijn leven getuige van bij het SMF.

  11. Toppunt van ironie: een WOKE’ster dat spreekt van een meeloper! Moest die losgeslagen meute eerst eens nadenken, ipv met de roepers mee te doen zou hun beweging meer dan 10 leden tellen…

  12. Hermafrodieten vormen 0,001% van de wereldbevolking. Hier kan gekozen worden. Maar als je de “geklutste” personen er bij telt die zich niet fysiek maar mentaal anders voelen dan is een psychiater beter op zijn plaats dan een operatie!

  13. Gert Verhulst stelt de “cancel culture” aan de kaak en dan op het einde van dit artikel “Geef mensen toch eens wat tijd om daar allemaal aan te wennen.”
    Waarom zouden wij daaraan moeten wennen en toegeven aan dat “cancel culture” gedoe. Negeer dat gewoon allemaal.
    Er zullen altijd mensen met veel te lange tenen zijn, er zullen altijd mensen zijn die ageren tegen vanalles en nog wat.
    Mensen hoeven geen tijd om “eraan te wennen”, de meerderheid van de mensen heeft geen nood of behoefte aan dit woke of cancel gedoe.

Plaats een reactie

Delen