Archiefbeeld: Afghanen op het vliegveld van Kaboel - Afbeelding: Shutterstock

Archiefbeeld: Afghanen op het vliegveld van Kaboel - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Taliban laten 200 Afghanen en Amerikanen vertrekken

Niels Geerinck

De nieuwe taliban regering heeft de goedkeuring gegeven om nog eens tweehonderd mensen de Afghaanse bodem te laten verlaten. Onder de menigte bevinden zich ook Amerikanen en Amerikaanse onderdanen. Ze vertrokken met chartervluchten vanuit de hoofdstad Kaboel.

Het is opmerkelijk dat de taliban nog zo een omvangrijke groep laat gaan. Enkele weken geleden maakten ze zich nog sterk dat ze geen enkele Afghaan of Westerling het land zouden laten uitgaan eens de ‘deadline’ voor evacuaties voorbij is.

Gisteren hielden de Verenigde Staten en 20 andere Westerse landen een conferentie onder leiding van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken. Daar bespraken ze hoe de internationale gemeenschap de taliban zal benaderen op diplomatiek vlak.

Daarnaast stond het uitwerken van een kader met humanitaire hulp in Afghanistan ook op de agenda. De landen die aanwezig waren op de top werkten enkele voorwaarden uit. Het niet belemmeren van vrij verkeer van mensen die het land willen verlaten, vormde de daar één van.

In totaal werden er al zo’n 120.000 mensen geëvacueerd uit Afghanistan sinds de taliban er de macht greep.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Taliban laten 200 Afghanen en Amerikanen vertrekken”

  1. Dat is natuurlijk ook een manier om dat probleem in Afghanistan op te lossen. Haal iedereen naar het Westen en de Taliban kan enkel nog tegen zijn eigen vechten….We zijn alvast goed begonnen.

Plaats een reactie

Delen