Afbeelding illustratief - Shutterstock

Afbeelding illustratief - Shutterstock

Uncategorized

Taliban rekenen op internationale steun: “We zijn geen terroristen”

Niels Geerinck

De taliban richten zich in een oproep tot de internationale gemeenschap. De organisatie liet weten dat ze eventuele hulp graag zullen aanvaarden. De woordvoerder van de taliban Matiullah Ruhani benadrukte daarbij ook nog dat ze geen terroristen zijn. Volgens hem hebben de taliban vrede gebracht in Afghanistan.

De woordvoerder liet weten dat ze hulp in welke vorm dan ook “ten zeerste zullen verwelkomen”. De nieuwe machtshebbers in Afghanistan dienen het land opnieuw op te bouwen na de conflicten van de afgelopen maanden en jaren. Het land bevindt zich momenteel ook aan de afgrond van een financiële crisis.

Vanuit de internationale gemeenschap klinken vooralsnog weinig geluiden. Momenteel heerst er een terughoudende houding ten aanzien van de taliban. Vooral omwille van de houding tegenover mensenrechten staat het Westen twijfelachtig tegenover de taliban en het bieden van humanitaire steun. Eerder deze maand zaten al 20 landen rond de tafel om de samenwerking met de taliban te bespreken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

13 gedachten over “Taliban rekenen op internationale steun: “We zijn geen terroristen””

  1. Internationale steun vanuit de moslimlanden zal neem ik aan spontaan volgen. Uit het Westelijk halfrond moet men die steun koppelen aan de emancipatie van de Afghaanse vrouwen. Hierbij aansluitend roep ik het Westen op om vrouwelijke ambassadeurs naar Afghanistan te sturen.

  2. In 1919 werd Duitsland terecht veroordeeld tot herstelbetalingen voor de oorlogsschade in Frankrijk en België. Zij hadden tenslotte de oorlogsbijl opgegraven. Wie voerde een agressie oorlog in Afghanistan. Juist, de VSA en haar NAVO vazallen, inclusief België.

  3. Er is geen verschil met de vrouwen in Afghanistan, en deze die hier wonen , zoek de verschillen je zal ze niet vinden !!, lange klederdracht, hoofdoek , gaan zwemmen in lange kleding, ze sporten niet , waar is het verschil dan ? ?

  4. Afghanistan bezit grondstoffen, ook zeldzame metalen, nodig voor de ‘groene’ energie : windmolens,
    zonnepanelen en dies meer
    niet alleen de Chinezen zullen vriendelijk doen omwille van die grondstoffen

  5. Als er geld te verdienen is, gaan bepaalde landen rap overstag gaan. Eerst misschien onder de radar, dan in het open…Ik wacht trouwens in spanning af hoe lang het zal duren eer bepaalde wereldverbeteraars zullen gaan brullen dat “het westen” moet ingrijpen om vrijheid en democratie te brengen…De cirkel gaat verder.

Plaats een reactie

Delen