Taliban diplomaten inspecteren de achtergelaten Amerikaanse helikopters op de luchthaven van Kaboel - Afbeelding: Photonews

Taliban diplomaten inspecteren de achtergelaten Amerikaanse helikopters op de luchthaven van Kaboel - Afbeelding: Photonews

Uncategorized

Taliban vormen nieuwe Afghaanse regering

Niels Geerinck

De Taliban hebben dinsdag een nieuwe regering gevormd in Afghanistan. Dat liet de officiële woordvoerder Zabihullah Mujahid tijdens een persconferentie weten.

De nieuwe Afghaanse regering zal onder leiding staan van Mullah Mohammad Hasan Akhund. Hij zal worden bijgestaan door Mullah Yaqoob die het departement Defensie voor zijn rekening krijgt. Yaqoob is de zoon van Mullah Omar, de oprichter van de Taliban. Sirajuddin Haqqani zal de post voor Binnenlandse Zaken op zich nemen. Haqqani staat op de terreurlijst van de FBI. Hij was ook het hoofd van het communicatienetwerk van de Taliban en de bevriende ‘Haqqani-beweging’.

De woordvoerder benadrukt echter dat de regering ‘nog niet compleet is.’

Onrusten

De Talibanregering staat voor een moeilijke opdracht. Zo moeten ze proberen het land doorheen de nakende financiële en humanitaire crisis te loodsen.

Dinsdagmiddag hadden er protesten plaats in Kaboel nabij de Pakistaanse ambassade. Volgens de demonstranten heeft Pakistan steun geboden aan de Taliban om de Panjshir-provincie in handen te krijgen. Die protesten werden afgebroken nadat de Taliban enkele waarschuwingsschoten in de lucht hebben gelost.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen