Taliban diplomaten inspecteren de achtergelaten Amerikaanse helikopters op de luchthaven van Kaboel - Afbeelding: Photonews

Taliban diplomaten inspecteren de achtergelaten Amerikaanse helikopters op de luchthaven van Kaboel - Afbeelding: Photonews

Uncategorized

Taliban willen diplomatieke erkenning en financiële steun van Duitsland

Niels Geerinck

De nieuwe machthebbers in Afghanistan willen een diplomatieke relatie met Duitsland opbouwen. Volgens de woordvoerder van de Taliban is de relatie met Duitsland altijd goed geweest. “Helaas sloten ze zich bij de Amerikanen aan. Maar dat is nu vergeven.”, aldus Zabiullah Mujahid.

De Taliban willen de diplomatieke banden met Duitsland aanhalen. Daarnaast hopen ze ook op financiële steun en humanitaire hulp. “We willen sterke en officiële diplomatieke betrekkingen met Duitsland”, zo klinkt het.

Duitsland zal met de Taliban rond de tafel zitten om de verdere repatriëringen, die na de deadlines vallen, te bespreken. Het land gaf aan dat het alle Duitsers en de Afghanen die hulp aanboden wil overbrengen. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas blikt hierbij ook al vooruit. Een nieuwe Duitse ambassade in Kaboel behoort tot de mogelijkheden. “Als het politiek mogelijk was en als de veiligheidssituatie het toelaat, dan zou Duitsland ook weer een eigen ambassade in Kabul moeten hebben.”, aldus Maas.

De minister stelt zich voorlopig nog voorzichtig op. Zo benadrukt hij dat een diplomatieke missie geen erkenning van de Taliban regering vormt. Eerder raakte al bekend dat Duitsland een diplomatieke delegatie naar Qatar vloog. De Taliban heeft daar een politieke zetel en voert er besprekingen en onderhandelingen met andere landen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

10 gedachten over “Taliban willen diplomatieke erkenning en financiële steun van Duitsland”

  1. Gaat Duitsland diplomatieke betrekkingen aangaan met een regime dat vrouwen en anders geaarde mensen discrimineert tot in de hoogste graad? Wat gaat de Duitse politiek correcte linkse wereld daar van zeggen? Zij gruwen toch van alles wat discriminatie aangaat? Of ziet die discriminatie er anders uit als ze door Islamisten wordt bedreven??Hoe hypocriet kan een staat wel zijn? Ongelooflijke platvloerse vleiererij van de Duitsers en haar buitenland minister !

  2. Inderdaad, de relatie met Duitsland is altijd goed geweest. De vijanden van mijn vijanden zijn mijn vrienden.
    En niet enkel voor Afghanistan, maar voor de overgrote meerderheid van de moslim wereld.

  3. Een stabiel Afghanistan betekent geem Afghaanse “vluchtelingen”. Democratie, mensenrechten, homovrijheid…Simpelweg de nieuwe rechtvaardigingstermen van het neoliberale imperium. Is men werkelijk dom genoeg om meegetrokken te worden in een nieuwe rampzalige “War on Terror”? Een consequente nationalist wijst zulke valse verontwaardiging af. U wilt niet dat Moslims ons hier de les komen spelen over hoe te leven, dat is logisch en correct. Laat Moslims dan ook hun land runnen zoals ze willen. Dit is simpelweg niet ons “probleem” om op te lossen.

Plaats een reactie

Delen