Boerenbond stapt naar Grondwettelijk Hof als stikstofdecreet gestemd wordt: “Ronduit onwettige en onrechtvaardige elementen”

Lode Ceyssens van Boerenbond. Photonews

Uncategorized

Tienduizenden demonstranten tegen coronamaatregelen in centrum Amsterdam

Anton Schelfaut

In Amsterdam hebben zondagmiddag tienduizenden betogers deelgenomen aan een demonstratie door het centrum van de stad. De slogan van de manifestatie luidt ‘Samen voor Nederland’. Zo’n zestig organisaties wilden hun ongenoegen uiten over de coronamaatregelen, het woningtekort en de toeslagenaffaire, die begin dit jaar de regering-Rutte deed vallen.

Op borden van de betogers stond onder meer te lezen dat het coronavaccin vergif is en dat de Nederlanders geen pasjesmaatschappij willen. Volgens de organisatie gaat het om “de grootste demonstratie sinds de intrede van de coronamaatregelen”. “Ondanks het huidige minimale aantal maatregelen, hechten de groepen er belang aan te demonstreren”, klinkt het. Ook Thierry Baudet, voorzitter van Forum voor Democratie, stapte mee.

De groep kwam niet alleen in opstand tegen de nog geldende maatregelen. Sommige Nederlanders maakten van de gelegenheid gebruik om hun ongenoegen te uiten over de afhandeling van de toeslagenaffaire. Daarbij kregen duizenden gezinnen ten onrechte loodzware boetes opgelegd vanwege vermeende fraude. Nog anderen protesteerden tegen het woningtekort in Nederland.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

5 gedachten over “Tienduizenden demonstranten tegen coronamaatregelen in centrum Amsterdam”

  1. Nog veel te weinig, het is overal in de wereld, als het zo verder gaat lokken ze een revolutie uit…. het zal niet onze schuld zijn niet heren van de bende van Claus Schwab en co ??? Het zou wel eens in het gezicht van het grootkapitaal kunnen ontploffen, kijk maar naar de maatregelen die er in China getroffen worden tegen de techgiganten, nu ook zelfs in Japan en ook Amerika kijkt argwanend toe ….

  2. 10.000den protesteren. Die zeer kleine minderheid krijgt alweer forum in de media ! Van de miljoenen die wel akkoord zijn hoor je niets… Nog maar eens bewijs dat media enkel op sensatie belust nieuws brengt.

  3. Het Ruttekabinet is een grote leugen, ze hebben groot gelijk want de meeste europese landen gaan naar de doemerik, de gezondheid van iemand hangt niet af van een corona-pas, Ik raad iedereen aan om het boek van Claus Swab te lezen, alles wordt erin uitlegd wat er in Europa zal gebeuren op allerlei gebied. In het boek van Philippe de Villiers (ex Frans europarlementarier) staat alles uitgelegd over de simulatie van een pandemie die plaats vond in NY (event 201)

Plaats een reactie

Delen