Frans Timmermans (Photonews)

Frans Timmermans (Photonews)

Uncategorized

Timmermans wil rijkere EU-lidstaten laten opdraaien voor energietransitie van armere lidstaten

Pieter Van Berkel

In het debat over zijn ‘Fit for 55’-klimaatplannen in het Europees Parlement heeft EU-klimaatpaus Frans Timmermans gepleit voor “een eerlijke verdeling van de lasten […] over de lidstaten en de regio’s”.

“Er rust een enorme verantwoordelijkheid op onze schouders. Want als we nu niet handelen, en dan bedoel ik onmiddellijk, dan zullen onze kinderen ons dat nooit vergeven, want dan loopt het uit de hand”, zei Timmermans. “Dat is de essentie van het IPCC-rapport: als we nu niet handelen, zullen er vrij snel omslagpunten worden bereikt. En men zou zelfs kunnen vrezen dat dit eerder zal gebeuren dan zelfs in het IPCC-rapport wordt beschreven. We hebben dus geen keus: We moeten handelen!”

Tegelijkertijd pleit sociaaldemocraat Timmermans voor “een eerlijke verdeling van de lasten”, wat erop zou neerkomen dat rijkere regio’s meer lasten dragen dan armere regio’s om de energietransitie te financieren.

“Als er elementen zijn die u zou willen veranderen, help ons dan alternatieven te vinden die hetzelfde doel bereiken”, zei Timmermans tegen het Parlement. “Op een manier die een eerlijke verdeling van de lasten over de samenleving, over de lidstaten en over de regio’s garandeert, dat is denk ik het uiteindelijke doel van wat we nu moeten doen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

15 gedachten over “Timmermans wil rijkere EU-lidstaten laten opdraaien voor energietransitie van armere lidstaten”

  1. Wat een hypocriet. Hij vliegt continu heel de wereld rond voor zijn communistische plannetjes, maar wij mogen niet meer met het vliegtuig op reis want te veel CO2 uitstoot. #EUSSR

  2. Lap , nog eens ,hebben wij al niet extra moeten betalen bij de vorming van Europa ? er ging niets veranderen maar plots gingen alle prijzen hier maal 4 , wij moesten alle andere landen ondersteunen weet u nog Spanje was een top land voor ons om op reis te gaan ,alles delen door 4 tot de Euro kwam en zo verging het ons telkens weer met andere landen die toetraden , ik heb het nu wel gehad met dat bijpassen wanneer past men bij ons eens bij !

  3. Deze in Nederland finaal mislukte politicus heeft het weten te brengen tot eurocommissaris bij de EU-sekte, met alle gevolgen van dien. Timmermans en zijn activistische Greenpeace kornuit Samsom gaan u al uw geld kosten. Hij wil persé z’n onuitvoerbare plannen uitvoeren. Het is dan ook absoluut noodzakelijk om op een partij te stemmen die zo anti-EU mogelijk is, tenzij u van zelfkastijding houdt en met plezier de financiële ondergang van uzelf en België tegemoet ziet. In navolging van een Brexit is een Belxit en een Nexit de enige redding.

  4. In het joods-amerikaanse Rijk zijn de financien niet meer in europese handen. Zelfs de Mark, die de basis is van de euro, werd door de Amerikanen geïntroduceerd. De Middellandse Zee-landen werden telkens bevoordeeld bij alle rondes bijgemaakt geld (‘bankencrisis’,
    corona, klimaat). Als je argumenteert dat ze
    van oudsher beschaafd zijn, zoals Israel en het
    Midden-Oosten, zeg je eigenlijk ook dat ze het geld minder nodig hebben, omdat het er warmer is en ze minder energie nodig hebben.

Plaats een reactie

Delen