(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Twee op drie Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen krijgen

Pieter Van Berkel

Twee op de drie Belgen denken dat hun pensioen niet zal volstaan om comfortabel van hun oude dag te genieten. Bij vrouwen is die vrees het grootst. Dat blijkt uit de Grote Peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, RTL en Le Soir.

Op de vraag ‘Denkt u dat u in de toekomst over een deftig pensioen zal beschikken?’ antwoordt 66 procent van de Belgen negatief. Bij vrouwen is de bezorgdheid het grootst: 72 procent vreest dat het pensioen dat ze van de overheid zullen krijgen ondermaats zal zijn – bij mannen is dat 59 procent. Wellicht speelt hierbij dat vrouwen vaker hun beroepsloopbaan opofferen om een grotere rol op te nemen in de zorg voor het gezin.

“De mensen voelen wellicht ook aan dat er een financieringsprobleem is”, zegt professor Marjan Maes, pensioenexpert aan de KU Leuven. De meeste mensen denken niet dat ze tot 67 jaar aan het werk kunnen blijven, blijkt uit de peiling. De grens wordt gemiddeld getrokken op 61 jaar.

Uit dezelfde bevraging blijkt ook dat de meeste Vlamingen geen probleem hebben met de coronapas. Voor 7 op de 10 Vlamingen mag deze ook ingevoerd worden voor activiteiten in het dagelijks leven, zoals op restaurant gaan, voor een cultureel bezoek of voor een sportevenement. Ook opmerkelijk: bijna de helft van de Vlamingen (48 procent) vermijdt Brussel momenteel omwille van de lagere vaccinatiegraad.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

2 gedachten over “Twee op drie Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen krijgen”

  1. “Ook opmerkelijk: bijna de helft van de Vlamingen (48 procent) vermijdt Brussel momenteel omwille van de lagere vaccinatiegraad”. Ik denk dat ze eerder Brussel vermijden om andere redenen. ( verloedering, straatcriminaliteit, islamisering, straffeloosheid,…)

Plaats een reactie

Delen