Patrick Charlier. Foto Photonews

Patrick Charlier. Foto Photonews

Uncategorized

Unia bekijkt discriminatie van Covid Safe Ticket

Wijnand Meeus

Unia trekt zijn twijfels bij het gebruik van het Covid Safe Ticket. Het gelijkekansencentrum zou al verschillende meldingen en vragen hebben gekregen in verband met het ticket. Het centrum roept nu op tot waakzaamheid.

“Sportclubs vragen ons of zij aparte trainingen kunnen organiseren voor gevaccineerden en niet-gevaccineerden, organisatoren van evenementen willen weten of ze enkel niet-gevaccineerden kunnen verplichten een mondmasker te dragen”, klinkt het bij directeur Patrick Charlier. “Maar de gezondheidstoestand is een kwestie van medisch geheim en privacy. In die zin bestaat het gevaar dat de discriminatie zich uitbreidt.”

Unia wil benadrukken dat voor een privéfeest iedereen mag kiezen wie hij uitnodigt. Maar volgens het centrum heeft een werkgever niet het recht iemand te vragen of hij gevaccineerd is. Bovendien kan, afgezien van beëdigd personeel, niemand zomaar een identiteitscontrole eisen, klinkt het nog.

“De samenleving is gepolariseerd tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden”, gaat Charlier verder. “Maar het gevaar bestaat dat we gaan discrimineren op basis van de gezondheidstoestand. We bevinden ons in een controlemaatschappij en zien dat de genomen maatregelen een inbreuk zijn op onze grondrechten. Onze vrees is dat we in zo’n maatschappij zullen blijven zitten, want het is moeilijk om de klok terug te draaien.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

30 gedachten over “Unia bekijkt discriminatie van Covid Safe Ticket”

  1. Die Unia is verdoken werkloosheid ten top.
    Zeveraars, subsidie-parasieten; afschaffen en taksen op gas reduceren.
    Alternatieve armoede-generatoren. Discriminatie-triggers.
    Idem dito voor Depauw et ‘consorts’.
    Gans het subsidie-gebeuren in handen van de politiek laten auditen in opdracht van de belastingsbetaler.

  2. Het Covid Safe Ticket is een onderdeel van The Great Reset ! Geen cash geld meer maar digital currency, enkel nog betaalkaarten, smartphones, GPS in de auto en nu nog een chip laten inplanten en we zijn dag en nacht traceerbaar.
    Smijt alles overboord en je bent terug vrij !

  3. Proficiat,UNIA!!!
    Eindelijk tonen ze aan dat ze toch rechtvaardigheid kennen.
    Bedankt voor jullie steun aan de niet-gevaccineerden die het moeten opnemen tegen de oerdomme schapenbende die denkt via een spuitje het paradijs en zijn reisje te bereiken.
    Volledige steun aan de allochtone bevolking die de GIFSPUIT weigert!!!

  4. Eindelijk eens een nuchtere beoordeling : los van het feit of corona nu wel of niet een “pandemie” is heeft niemand zaken met iemands medische status. Zelfs een werkgever mag geen medische vragen stellen aan zijn personeel, maar een “gewone” burger mag wel identiteits- én medische controle via covid safe ticket aan de ingang doen ? Dat slaat nergens op en het kán/mag ook gewoon niet, punt. Elke organisator die zulke controle eist stelt zich bloot aan ingebrekestelling met mogelijk zware (financiële) gevolgen wegens inbreuk op de wet en ze moeten niet afkomen met het argument dat “de overheid hen verplicht” : de wet gaat altijd voor, zélfs als de overheid zou verplichten de wet te overtreden…

  5. Het zijn de niet-gevaccineerden, en erger nog, zij die een niet EU goedgekeurd vaccin gekregen hebben, die gediscrimineerd worden. De EU heeft de politieke keuze gemaakt om slechts 4 vaccins goed te keuren (Pfizer, Moderna, Astra-Zenica en J&J Janssen) Al wie een ander vaccin gekregen heeft, die krijgt geen Covid-Safe pas of QR code.
    Ook al degenen die om medische redenen geen vaccin mogen/kunnen krijgen, die mogen straks niet meer naar de supermarkt of restaurant.
    Als dat geen discriminatie is !

  6. Discriminatie is wanneer A en B die zich in dezelfde situatie bevinden (beide vaccin of niet) op verschillende manier worden behandeld ( A mag binnen, en B niet, bijv in een sportzaal). Verder, een organisator of eigenaar kan soeverein de voorwaarden bepalen wie hij toelaat in zijn evenement of op/in zijn eigendom en dus vragen bewijs te leveren bijv van vaccinatie. Willen A en/of B dit niet leveren, bijv zich beroepend op privacy, dan kan vermoed worden niet aan de vooraarden te voldoen en toegang geweigerd worden. Waar is dan de discriminatie?. Natuurlijk zal UNIA niet dit objectief gegeven toetsen maar wel het een andere draai geven zeker als A en B al dan niet allochtoon zijn (oei mag ik dat woord nog gebruiken?)
    PS: natuurlijk willen VDB en Somers geen coronapas in VL, dan zou controle kunnen of niet binnen voor hun geliefd kiespubliek.

  7. Discriminatie van de gevaccineerden?Jullie zijn toch safe?Ah juist, je kan het nog krijgen en doorgeven,net als een niet gevaccineerde.Wat is het doel van het vaccin dan?Alleen dat de proefdieren nu overgeslagen zijn en jullie zijn nu de proefdieren .En dat allemaal om zo snel mogelijk op café te kunnen gaan zuipen of in Spanje liggen bakken in de zon en te kunnen vreten dat het niet meer kan in de hotel en restaurants.Ik hoop voor jullie dat jullie binnen 2 á 3 jaar niet allemaal een vreselijke ziekte ontwikkelen want dan zullen de ziekenhuizen en crematoria pas overbelast zijn.Dit ontkennen is egoïstisch.Maar voor velen is een maskertje dragen in openbare plaatsen teveel moeite.Er zijn ook mensen die allergisch zijn hoor,een apart stadje dan waar de niet gevaccineerden mogen gaan wonen of een (gasss)kamertje?Waarom zijn de meeste mensen zo ik,ik,ik en de andersdenkenden moeten eruit.In N-Korea zit er zo één op de troon,leuk landje hé.

  8. Inderdaad ! Maar geen paniek: je kan altijd nog naar Afghanistan, daar zijn ze terug naar de Middeleeuwen. Je moet er alleen nog wel bijnemen dat je niks meer te zeggen hebt, letterlijk en figuurlijk, en dagelijks met je gat in de lucht op een matteke moet gaan zitten. Good luck !

  9. – 1 Proefdieren zijn niet overgeslagen. Testen (fase 1,2, … )werden parallel uitgevoerd door alle grote pharma’s.
    2. Gevaccineerden kunnen het ‘nog krijgen’ maar produceren véél minder viral load en dus zijn véél minder besmettelijk/erg ziek. Dit ontkennen is gewoon dom. Het mRNA is enorm instabiel en wat niet opgenomen is valt uit elkaar en wordt uitgeplast. Net als elk ander medicijn,middel, vaccin.
    Anders denken kan iedereen. Het maakt je niet geloofwaardig.

  10. Wat ben jij voor een kleuter zeg. Zijn jouw cellekes al aangetast door uw ‘vrijheid-spuit’ misschien? Jij bent dus ook zo iemand die in de oorlog zen buurman verraad omdat hij bepaalde mensen verbergt op zen zolder. Denk daar maar eens goed over na.

  11. Nu gaan we al in het latijn beginnen.Precies toch dat het vaccin iets doet.Allee dan zullen we simpel gezegd niet meer emotioneel(menselijk)en niet rechtstreeks tegen een persoon mogen reageren en al zeker niks meer zeggen dat enige vergelijking met de periode 1939-1945 impliceert en zeker niet over die persoon en zijn aanhang toen en wat die allemaal geëxperimenteerd hebben.Daar is nu gelukkig de Code van Neurenberg voor om dit niet terug te laten gebeuren.Denk daar maar eens goed over na.

  12. In juli waren er reeds meer dan 7000
    gevaccineerden terug besmet.Gevolg van de
    beschermingsperiode der vaccins die
    eindigde.29000 bijwerkingen werden gemeld
    aan deFAGG.Gevolg: een redeloze haatcampagne van gevaccineerden tegen
    niet gevaccineerden. GEEN woord over hun eigen nieuwe besmetting.Laffe houding door
    frustratie over besef van eindigende bescherming.

Plaats een reactie

Delen