Universiteit van Amsterdam. Foto Shutterstock

Universiteit van Amsterdam. Foto Shutterstock

Uncategorized

Universiteit van Amsterdam verbiedt tijdelijk studentendopen

Wijnand Meeus

De Universiteit van Amsterdam verbiedt komende weken alle studentendopen na mogelijke zware geweldincidenten eerder deze maand. “Het nieuws heeft ons verrast, het bestuur van het Amsterdams Studenten Corps zal zich dan ook volgende week moeten komen verantwoorden over de eventuele geweldsincidenten die hebben plaatsgevonden”, klinkt het bij de universiteit.

Het ASC-bestuur meldt dat er verschillende verklaringen zijn afgelegd over geweld tijdens de ontgroening en dat er daarom geen enkele vorm van beproeving op aspirant-leden meer is toegestaan. Online circuleren verschillende verhalen over de mogelijke incidenten. Zo zou een aspirant-lid met een wijnfles zijn geslagen, zou een persoon met een fles iemands arm hebben verbrijzeld en zou een deelnemer verlies van gezichtsvermogen hebben opgelopen doordat er alcohol in zijn oog kwam.

“Het nieuws heeft ons verrast, het bestuur van het ASC zal zich dan ook volgende week moeten komen verantwoorden over de eventuele geweldsincidenten die hebben plaatsgevonden”, klinkt het bij het ASC. “Afhankelijk van dat gesprek zullen we kijken of er een intern onderzoek zal moeten plaatsvinden. Hieruit zouden bepaalde sancties kunnen voortvloeien, zoals het intrekken van studiebeurzen of het verbreken van de band met de vereniging.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen