Voormalig voorzitterskandidaat Schelfhout over malaise Open Vld: “Iedereen aan boord houden is onrealistisch”

Geert Wilders. Photonews

Uncategorized

Veiligheidswerken Notre-Dame Parijs voltooid: restauratie kan beginnen

Simon Segers

De veiligheidswerken die de stabiliteit van de Notre-Dame in Parijs moeten garanderen zijn voltooid, zodat de restauratie binnenkort van start kan gaan. In april 2019 brak een felle brand uit in het middenschip van de kathedraal, waardoor onder andere de neogotische, centrale spits werd vernietigd.

De Franse president Emmanuel Macron beloofde kort na de brand dat de Notre-Dame zou hersteld worden. In totaal werd ongeveer een miljard euro aan donaties opgehaald. Nu de veiligheidswerken zijn afgerond, kan de heropbouw van het dak en de 18e eeuwse spits beginnen. Hoewel er eerst discussie was om de kathedraal een meer modern uitzicht te geven, werd uiteindelijk beslist om het gebouw in zijn originele staat te herstellen.

Macron beloofde dat de kerk volledig heropend wordt in 2024, wanneer Frankrijk het gastland is voor de Olympische Spelen. Volgens de overheidsagentschap dat de herstellingswerken leidt is de belofte van de president haalbaar. Deze maand vinden nog reinigingswerken plaats van het interieur en kort hierna is er ook een veiling voor aannemers die het project op zich willen nemen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

3 gedachten over “Veiligheidswerken Notre-Dame Parijs voltooid: restauratie kan beginnen”

Plaats een reactie

Delen