Vlaamse onderwijskwaliteit gaat snel achteruit

Ben Weyts. Photonews

Uncategorized

Verlinden: “Voorbereidingen getroffen om coronapas in Brussel te veralgemenen”

Anton Schelfaut

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) treft voorbereidingen om de coronapas in Brussel in meer situaties te verplichten. Dat heeft ze gezegd in De afspraak op vrijdag.

Verlinden benadrukt dat ze geen voorstander is van een veralgemeend gebruik van de coronapas. “Ik denk dat we geen maatregelen moeten opleggen als het niet nodig is”, zegt ze. “We hebben bijvoorbeeld in Vlaanderen een heel hoge vaccinatiegraad, mede door de inzet van heel veel vrijwilligers.” In dat geval hebben bijkomende coronamaatregelen volgens haar weinig zin.

“Stel dat we naar een najaar gaan waar een variant opduikt die het ons moeilijk maakt of die de vaccins misschien verslaat, moeten we wel voorbereid zijn.” Verlinden meent dat een coronapas best nuttig kan zijn om een nieuwe lockdown te vermijden. “We hebben dat instrument nu, maar we moeten dat gedoseerd inzetten. We moeten dus voorbereiden.” 

Dat geldt vooral voor Brussel, waar de vaccinatiegraad achterop hinkt in vergelijking met de rest van het land. “Op dit moment worden voorbereidingen getroffen om Brussel te helpen om een mogelijk ruimer gebruik van de coronapas toe te staan.” In Frankrijk en Italië heb je al een coronapas nodig om een restaurant of café binnen te mogen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

5 gedachten over “Verlinden: “Voorbereidingen getroffen om coronapas in Brussel te veralgemenen””

  1. Zou minister Verlinden niet op de hoogte zijn wat er gebeurt in Frankrijk door het voorbeeld aan te halen, miljoenen mensen komen in alle steden van Frankrijk samen op straat tegen de corona anti vrijheidspas, en dit al maanden lang, pure discriminatie,
    het ene volk (ingespoten) tegen het andere (niet ingespoten) volk opzetten. Men laat mensen toe die 2maal ingespoten zijn in restaurants en andere zaken, zonder test, terwijl ze evengoed positief kjunnen
    zijn en anderen besmetten! Wat een onzin. Trouwens iedereen is baas over zijn eigen lichaam. We glijden stilletjes af naar aan democratie zonder demos.

Plaats een reactie

Delen