Foto Photonews en Kies Dries.

Foto Photonews en Kies Dries.

Uncategorized

Verwijderde aflevering Kies Dries opnieuw online geplaatst: “Een tijdelijke overwinning”

Ruben Notteboom

Op 17 september berichtte PAL NWS dat DPG Media een YouTube-video van het programma Kies Dries van Dries Van Langenhove liet offline halen, maar die staat nu opnieuw online. “Een tijdelijke overwinning,” noemt Dries Van Langenhove het.

Kies Dries #16, getiteld “K3 gaat K.O. voor woke” werd na een klacht van Mediagroep DPG verwijderd omdat de video fragmenten van het VTM-programma K2 zoekt K3 bevatte. Van Langenhove sprak over kandidate Emma Wagemans, een transgender die meedoet aan de race voor K3.

Kies Dries offline gehaald door copyrightclaim

Van Langenhove focuste vooral op de uitspraak dat de kandidate “jonge kinderen moet inspireren”, maar dat vond Van Langenhove niet door de beugel kunnen. “jonge kinderen moet men niet wijsmaken dat chirurgische geslachtsverandering en hormonenblokkers een goed idee zijn,” klonk het.

DPG Media liet de video met een copyrightclaim uit de lucht halen. Van Langenhove reageerde onmiddellijk op de beslissing. “Wij hebben een fragment laten zien van ‘K2 zoekt K3’ om te duiden in onze uitzending”, schreef hij kort na de verwijdering van de video. “DPG Media heeft een fragment van ‘Kies Dries’ laten zien om te duiden in hun meest gelezen artikel van vandaag. Beiden vallen onder ‘fair use’, je mag korte fragmenten van andere programma’s gebruiken als je die bespreekt.”

“Een tijdelijke overwinning”

Van Langenhove ondernam juridische stappen en blijkt nu een tijdelijke overwinning te hebben geboekt. “We hebben alvast een tijdelijke overwinning geboekt op DPG Media,” schrijft hij op Twitter. “Dankzij de snelle reactie van ons team en de assistentie van goede advocaten staat Kies Dries #16 opnieuw op YouTube.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

9 gedachten over “Verwijderde aflevering Kies Dries opnieuw online geplaatst: “Een tijdelijke overwinning””

  1. Liesbeth,dit gaat niet over geldverkwisting,dit gaat over het feit dat transgenders het nieuwe homo-begrip worden.Geen transgenders bij K3,zelfs geen homo’s of jongens,het is een meiden groep die veel kinderen veel plezeier heeft laten beleven.Gert,jij bent de baas,doe wat je moet doen.Of Van Thilt zal nog gelijk krijgen

  2. Cope en seethe harder, Liesbeth. Copyright claims gebruiken om de concurrentie de mond te snoeren is allesbehalve ethisch en het is tijd dat men de mainstream media het vuur aan de schenen legt.

  3. Leg eens uit? geldverspilling en regeren een hint Liesbeth 2019 of 2020 heeft de Vlaamse regering zo maar eventjes 13 miljard euro besteed aan subsidies dat noem ik een geldverspilling.

Plaats een reactie

Delen