© Vlaams Belang

© Vlaams Belang

Uncategorized

Vlaams Belang lanceert als eerste Vlaamse partij eigen app

Pieter Van Berkel

Het Vlaams Belang lanceert als eerste partij in Vlaanderen een politieke smartphone-applicatie. De partij haalt de toenemende censuur op sociale media aan als beweegreden voor het nieuwe project.

Volgens het Vlaams Belang wordt de partij steeds vaker geconfronteerd met censuur door Big Tech-bedrijven. De partij haalt verschillende voorbeelden aan: het feit dat partijvoorzitter Tom Van Grieken geblokkeerd werd op Twitter, nadat hij een foto deelde van een Vooruit-politicus die bij een poster van Stalin poseerde, en het feit dat hij gecensureerd werd toen hij de nabestaanden van Jürgen Conings veel sterkte wenste.

Om die censuur te omzeilen lanceert het Vlaams Belang als eerste Vlaamse partij een eigen smartphone-applicatie. Het Vlaams Belang belooft daarop onder meer exclusieve content, een chatfunctie waarmee gebruikers rechtstreeks met de partij kunnen chatten, een nieuwsfeed en een scoresysteem waarmee de gebruikers punten kunnen winnen door dingen te liken en te delen.

Volgens de partij is de app politiek noodzakelijk. Eerder namen parlementsleden van de partij in de Kamer van Volksvertegenwoordigers en het Vlaams Parlement al initiatieven om die toenemende censuur tegen te gaan.

Van Grieken: “Breek zélf de censuur”

“Vlaams Belangers zijn pioniers, dat is alweer heel duidelijk”, zegt Van Grieken. “In de jaren ’90 was het Vlaams Belang – toen Vlaams Blok – de eerste partij met een website. We adverteerden als eersten succesvol met grote ‘billboards’ van 20 vierkante meter. Op sociale media is onze partij al jaren de grootste en afgelopen voorjaar organiseerden we als eerste in het land een digitale nieuwjaarsreceptie. Telkens was dat echter uit noodzaak, en ook nu is dit het geval.”

“Google, Facebook en Twitter zijn al lang niet meer de vrijhavens op het internet waar iedereen en elke mening welkom is”, klinkt het. “Zwarte Piet moest er al aan geloven, maar de ‘Big Tech’-bedrijven hebben nu hun vizier duidelijk op rechts-nationalisten gericht. Amerikaans oud-president Donald Trump is verbannen voor onbepaalde duur. Ook wij werden al meermaals gecensureerd en tal van onze Twitter- en/of Facebookpagina’s werden zelfs reeds (tijdelijk) geblokkeerd. Met deze app nemen we het heft in eigen handen: wacht niet tot het te laat is, breek zelf de censuur!”

De app is gratis te verkrijgen via app.vlaamsbelang.org of in de Play Store voor Android-gebruikers en in de App Store voor eigenaars van een iPhone.

Lees ook ons interview met Tom Van Grieken over de app:
https://redactie.palnws.be/2021/09/tom-van-grieken-met-deze-app-doorbreken-we-zelf-de-censuur/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen