Het "genderkoekpersoontje" dat gebruikt werd tijdens de sessies - Afbeelding: genderbread.org

Het "genderkoekpersoontje" dat gebruikt werd tijdens de sessies - Afbeelding: genderbread.org

Binnenland politiek

Vlaams Belang over ‘Genderkoek’: “Onwetenschappelijk links activisme”

Simon Segers

Vlaams Parlementslid Roosmarijn Beckers (Vlaams Belang) vindt dat er op school geen plaats is voor ‘De Genderkoek’ van LGBT-belangengroep Çavaria. De partij ziet dit als een vorm van “links-activisme” gevuld met wetenschappelijke onjuistheden.

Çavaria geeft jaarlijks zo’n 70 workshops in zowel het basis-, secundair en hoger onderwijs. Hiertoe kreeg de organisatie vanuit het Departement Onderwijs de afgelopen vijf jaar in totaal 357.000 euro subsidies. Volgens minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) geeft de vereniging aan dat hun leermiddelen een heel ontwikkelingsproces doorlopen: “Dit in samenwerking met vertegenwoordigers uit het afnemende onderwijsveld, diverse betrouwbare Vlaamse en internationale expertiseorganisaties (bv. Sensoa) alsook de academische wereld.” De minister vermeldde ook aan dat de onderwijsinspectie zich niet zal uitspreken over individuele leermiddelen zolang ze niet tegen de eindtermen ingaan.

Wetenschappelijk incorrect

Vlaams Belang is van mening dat Çavaria met De Genderkoek desinformatie verspreidt. “Zo wordt er met de koekjesfiguur verteld dat er meer dan twee biologische geslachten bestaan, wat wetenschappelijk gezien eigenlijk niet klopt. Ook wordt ten onrechte beweerd dat geslacht, genderidentiteit, genderexpressie en seksuele aantrekking volledig onafhankelijk van elkaar zijn”, aldus Beckers.

“Gendergerelateerd activisme”

“Zulke theorieën als die waar de Genderkoek op stoelt, kunnen zeker niet als wetenschap aangeleerd worden. Kinderen moeten leren om op een menslievende manier om te gaan met mensen met een andere geaardheid of die worstelen met hun identiteit”, vervolgde het Vlaams Parlementslid. “Maar deze tolerantie mag niet ten koste gaan van de wetenschappelijke realiteit. De Genderkoek lijkt vooral een symptoom van de slinger die doorslaat naar een vorm van links-activisme.” Vlaams Belang laat er ook geen twijfel over bestaan dat er volgens hen op school geen plaats is voor “gendergerelateerd activisme”.

“Veel ouders zijn door het promoten van dergelijke zaken op school erg ongerust over de seksuele opvoeding die hun kinderen op school krijgen en stellen zich terecht de vraag of hier geen ideologisch gekleurde boodschap mee opgedrongen wordt aan hun kinderen. Ouders wijzen ook terecht naar de vrijheid die zij hebben om hun kinderen op ethisch vlak op te voeden zoals zij dat verkiezen” , besloot Beckers.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

21 gedachten over “Vlaams Belang over ‘Genderkoek’: “Onwetenschappelijk links activisme””

  1. Beckers heeft net als het merendeel hier haar laatste jaar biologie gezien toen ze 12 was. Voortschrijdend inzicht is haar onbekend. Voor de simpele geest is alles zwart of wit. Grijs is trouwens moeilijk.

  2. daar is linkse liesje weer, het was weer lang geleden. Beckers heeft gelijk, het word tijd dat heel die woke waanzin die de poco-poco’s door de kelen van onze kinderen probeert te rammen gaat stoppen. onderwijs moet kennis bijbrengen, geen ideologie en al zeker geen waanzin.

  3. Grijze Liesbeth bestempelt graag iedereen die afwijkt van haar (of is het zijn/X/Y/…) mening als simpel. Weeral een helder voorbeeld van links dogmatisme en denken superieur te handelen. De vijand voor grijze Liesbeth is dan ook de opstandige middenklasse Vlaming die het waagt autonoom te denken.

  4. Schaf heel dat gendercircus af en keer terug naar het normale. Wanneer men 21jaar is kan men alsnog individueel kiezen ofdat je normaal of afwijkend door het leven gaat. Dit mag nooit aan kinderen opgedrongen worden.

  5. liesbeth,er is nog altijd mannelijk zaad nodig om een vrouwelijke eicel te bevruchten en zolang we niet door robotten worden vervangen zal het niet anders gaan.Zolang men geen manipulaties toepast bij eicellen of zaadcellen zal er niets veranderen.

  6. Elke bioloog kan bevestigen dat de endeldarm sinds het mythische koppel Adam & Eva onderdeel is van het spijsverteringskanaal en niet van het voortplantingssysteem. Om procreatie mogelijk te maken zijn er sedert dan slechts 2 geslachten (geen additionele “genders”) voldoende geweest die dit louter en alleen met hetero betrekkingen via natuurlijke weg kunnen bewerkstelligen. Dat zijn objectief-correct constateerbare feiten voor wie geen politiek-correcte paardenbril torst. Wie in een surrealistische wereld wil leven van René Magritte ” Ceci n’est pas un pipe ” en dat niet wil accepteren of zou kunnen. begrijpen, mag gerust blijven vendelzwaaien met de Regenboog vlag, het weze hen van ganser harte gegund ; “Vrijheid-Blijheid” en “Leven en laten Leven” !

  7. “Grijs” is noch vis noch vlees maar de halfslachtige, amechtige meng”kleur” van een miezerige maandagmorgen in de herfst, met urenlang aanschuiven in de file omdat er weeral eens op zijn maandag ochtends een camion op zijn zijde is gaan liggen…..

  8. Straks zullen die “progressievelingen” ons willen doen geloven dat hetero’s abnormaal zijn. En tegennatuurlijk gedrag evident. Maar moeten die afwijkingen zo nodig worden geprogrammeerd via ons onderwijs ? Met onze kinderen en kleinkinderen als proefkonijnen voor een nutteloos experiment ?

  9. Hoe oud bent u eigenlijk? Wat een gejammer altijd weeral van alfa’s als u. Wees een man aub! Niemand wil uw hetero leventje afpakken en mijn soort is er altijd geweest. De natuur KENT afwijkingen, leer er dus mee leven in plaats van haat te zaaien. Ik mag hopen dat u zelf geen kinderen heeft. Ik zou mij laten ontvaderen als ik uw kind was. Mensen als u zijn werkelijk walgelijk maar u bent in goed gezelschap hier, uitgezonderd de enige met verstand die reageerde.
    Blijf mekaar maar lekker opjutten, jullie zijn een schandvlek voor Vlaanderen.

  10. Maar zeiken en doen over woke en gender en si en la.. maar ondertussen worden vrouwen, homo’s en al wat niet mannelijk is gewoon uitgefloten, lastig gevallen en geschopt door moslims. De focus zou daarop moeten liggen.

  11. Uw “soort is er altijd geweest” ? Vermoedelijk wel maar toch niet door holebi voortplanting want de endeldarm is geen onderdeel van het menselijk voortplantingsstelsel.

Plaats een reactie

Delen