Foto Shutterstock.

Foto Shutterstock.

Uncategorized

Vlaamse acteur Jan V.H. in verdenking gesteld van verkrachting minderjarigen

Ruben Notteboom

Twee maanden geleden voerde HLN een undercoveronderzoek uit naar de Vlaamse acteur Jan V.H. om te onderzoeken of hij pedofiele daden verrichtte. Hij wordt nu officieel in verdenking gesteld van verkrachting van minderjarigen. De acteur riskeert tot tien jaar cel. Hij werd vrijgelaten onder voorwaarden.

Jan V.H. is bekend door zijn rol in tal van jeugdprogramma’s, tv-series, kinderfilms en musicals van onder meer Studio 100, VTM en Disney. Maar een reportage van HLN toonde een volledig andere kant van V.H. Het gerecht opent nu ook een officieel onderzoek, maar treedt niet in detail. Er zouden digitale bewijzen opgedoken zijn van ongeoorloofde contacten met minderjarigen.

Voorwaardelijke vrijlating zonder enkelband

De 51-jarige acteur uit Antwerpen werd vorige maandag gearresteerd en ondervraagd. Hij werd ook al voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hem in verdenking stelde van verkrachting van minderjarigen. De acteur werd wel vrijgelaten onder strenge voorwaarden die hij moet naleven, anders moet hij onmiddellijk naar de gevangenis.

Wat die voorwaarden precies inhouden, is onduidelijk. Hij moet in het land blijven, mag geen contact hebben met minderjarigen en hij mag niet meer op het internet surfen. Opmerkelijk genoeg krijgt Jan V.H. geen enkelband.

Opscheppen over minderjarige seksuele ‘partners’

Het undercoveronderzoek was journalistiek werk van de Nederlandse journalist Sven van der Meulen, in samenwerking met HLN.be en ‘Het Laatste Nieuws’. Jan V.H. werd met een verborgen camera opgenomen terwijl hij over zijn seksleven sprak met minderjarigen.  “Een paar jongens van 14 jaar heb ik al gehad. Een stuk of vijf, zes, denk ik. Dat was fijn. (…) Maar 14 is al oud, natuurlijk. Ik val eigenlijk vooral op jongens die nog in de puberteit moeten komen. 11 of 12 jaar, misschien zelfs 10. Of kindjes van 5 of 6, da’s ook wel geil,” klonk het. Hij zou ook zijn bekendheid hebben gebruikt om de kinderen te overtuigen seksuele daden uit te voeren.

Jan V.H. zou ook families en kinderen hebben begluurd op een naaktstrand. Hij beweert ook dat, als hij ooit vader zou worden, hij zijn kinderen zou uitwisselen met wat hij “gelijkgestemde mensen” noemt. De journalisten hadden hem ook uitgenodigd op een hotelkamer onder het voorwendsel dat hij een 10-jarige jongen zou ontmoeten. De acteur ging in op deze uitnodiging.

an V.H. ontkende eerst alle feiten, maar nu is er nieuw bewijs

Op 23 juli werd de vijftiger een eerste keer opgepakt en verhoord door de politie. Volgens HLN ontkende hij alles en beweerde hij dat het louter “grootspraak” was. Nu werden er bewijzen op zijn telefoon en computer gevonden. Het zou vermoedelijk om beelden of chatgesprekken gaan volgens advocate en expert in zedenzaken Nina Van Eeckhaut. VTM laat alvast weten aan HLN dat hij niet meer op het scherm vertoond zal worden tot het onderzoek is afgerond. VRT meldt officieel niet op de hoogte te zijn van de zaak. Studio 100 wenst niet te reageren.

https://redactie.palnws.be/2021/07/vlaamse-acteur-51-opgepakt-in-onderzoek-naar-kindermisbruik-jongens-van-14-dat-is-al-oud-natuurlijk/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

5 gedachten over “Vlaamse acteur Jan V.H. in verdenking gesteld van verkrachting minderjarigen”

  1. Het blijft toch hallucinant hoe dit mogelijk is , gelukkig kleefde hij geen lgbti stikkers of hij kon geen kant meer op ,man ,man toch wel straf dat men dat thema boven zoiets wansmakelijk en verwerpelijk plaatst , hoe erger de feiten hoe meer kans dat men je gerust laat

Plaats een reactie

Delen