INTERVIEW. Gerolf Annemans over onafhankelijkheid: “Vroeger ging het over José Happart en BHV, nu gaat het over de financiële catastrofe van België”

Gerolf Annemans. Foto: via redactie

Uncategorized

Vlaamse regering bereikt begrotingsakkoord

Anton Schelfaut

De Vlaamse regering heeft afgelopen nacht een begrotingsakkoord bereikt. Dat kondigt minister-president Jan Jambon (N-VA) aan via Twitter.

“Akkoord! We hebben zonet overeenstemming bereikt over de begroting voor de komende jaren”, tweette Jambon even voor half twee vannacht.

Het tekort voor volgend jaar valt lager uit dan verwacht. Bij de start van de besprekingen werd nog uitgegaan van 2 miljard euro. Volgens de laatste berekeningen is dat gedaald tot 1,8 miljard euro, zo valt te horen bij de onderhandelaars. Vooral de hoge inflatie speelt in het voordeel van de regering.

De N-VA wou bij de start van de discussie graag de helft van het tekort – 1 miljard euro – wegwerken tegen 2024. Die ambitie zou gehaald zijn. De regering zou dus rond de 900 miljoen euro besparen.

Volgens de eerste info zou er niet geraakt worden aan de prijs van de dienstencheques, noch aan de fiscale aftrekbaarheid. Ook de jobbonus zou worden uitgevoerd voor loontrekkenden en zelfstandigen. Daardoor zouden de laagste lonen een maandelijks belastingvoordeel van 50 euro krijgen.

Maandag geeft de regering-Jambon alle details, in de Septemberverklaring in het parlement. Daar zal duidelijk worden waar de regering wel het mes gaat zetten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “Vlaamse regering bereikt begrotingsakkoord”

  1. De centen zullen van ergens moeten komen. Maandag weten we pas waar het “mes zal ingezet worden”. “Er is hard gewerkt in een goede sfeer…” Typische Jambon stijl, veel zeggen en tegelijkertijd niets zeggen.

  2. Maandag zullen we te horen krijgen dat ook deze asociale regering, die al de woonbonus heeft afgenomen, de digitale teller geforceerd heeft, nu ook kilometerheffing zal invoeren om hun coronaput te betalen. Anderzijds blijft het geld naar Wallonië, naar de bendes als El Kouakibi wegvloeien en blijven de riante uitstapvergoedingen en het doorbetalen van 24maanden als je opstapt als parlementslid bestaan. Je zou voor minder extreem stemmen.

Plaats een reactie

Delen