KLM. Foto Shutterstock

KLM. Foto Shutterstock

Uncategorized

Vliegtuigmaatschappij KLM verwijdert vlees van menu

Wijnand Meeus

 Luchtvaartmaatschappij KLM schrapt al zijn vleesgerechten van het menu aan boord voor de toeristenklasse. Daarmee wil de maatschappij inzetten op ‘verduurzaming en vergroening’. Op de vluchten vanuit Texas of Zuid-Amerika zal er wel nog een vleesaanbod zijn.

Directeur cusomer experience Boet Kreiken van KLM benadrukt dat het schrappen van het vlees niet gaat om een bezuiniging, ondanks dat de luchtvaartmaatschappij zwaar heeft geleden onder de maatregelen van de coronacrisis. “Verduurzaming is een belangrijk thema. We kijken voortdurend naar trends in de maatschappij en en stemmen onze menu-ontwikkeling daarop af”, zegt Kreiken. “Bij het bepalen van het aanbod is keuzevrijheid van onze klanten belangrijk en moeten de maaltijden smakelijk en kwalitatief hoogstaand zijn. De trend is onmiskenbaar richting duurzaam. Dit gaat om een vergroening van ons aanbod.”

Vlees zal nog wel worden aangeboden in de business class en in de zogeheten premium comfort-klasse. “Voor onze topklanten blijven we de keuze van vlees en vis aanbieden”, aldus Kreiken. “Die moet dan wel van biologische oorsprong zijn en met een keurmerk. Maar op een langere termijn kijken we of daar goede vervangers of alternatieven voor zijn. We kijken naar onze totale ecologische voetafdruk. Dus naast zuiniger vliegtuigen, ook een groener menu.” Ook op vluchten vanuit Texas en Zuid-Amerika blijft vlees op de menu staan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

16 gedachten over “Vliegtuigmaatschappij KLM verwijdert vlees van menu”

  1. Schitterend de rijken mogen het wel nog. duurzaamheid en vergroening inroepen als excuus voor deze discriminatie, terwijl je een vliegtuig maatschappij hebt hoe hypocriet kan je zijn? Ben je echt voor vergroening hou dan gewoon je vliegtuigen op de grond he.

  2. Dat wordt dus niet meer vliegen met KLM voor veel mensen. Zo’n besluit gaat ze veel klanten en dus geld kosten. Is een totaal foute keuze en een ondoordachte beredenering.
    Bied gewoon verschillende soorten menu’s aan, zodat de klant zelf online vooraf kan kiezen tussen vlees/vis of vegetarisch. Doe dat ruim voorafgaand aan de vlucht, zodat iedereen kan inschrijven op wat hij/zij wil eten. Geen verspilling van eten meer aan boord, maar moet logistiek wel geregeld worden.
    Dan ben je pas echt klantvriendelijk bezig.
    Het door KLM genomen besluit is echter betutteling ten top.

  3. Wel het maaltijd aanbod bij KLM was al niet fameus maar nu gaan ze te ver. Heel veel vlieg ik niet meer maar KLM staat niet meer op mijn lijst van bevoorechte maatschappij.
    Mijn vraag is hoe gaan ze dan boerekool opdienen? met watermeloen in plaats van worst. Stop met onozel doen

  4. Ik vlieg dus niet meer met KLM . En ik hoop dat vele andere mensen deze onzin zo afstraffen . Bovendien moet Europa er dan streng op toezien , dat KLM geen staatssteun of europese steun ontvangt . Voor een luxeprodukt kan dit toch niet ?

  5. Ik zie de groene jongens en meisjes al glunderen als ze op weg naar een klimaatconferentie in hun veggieburger bijten terwijl de tonnen CO², stikstof en roet uit de motoren vliegen. Nog een ideetje voor KLM: een naamverandering naar Thunberg Airlines. Voor wat gratis vluchten zal dat kind wel akkoord gaan zeker…
    Na al decennia bekend te staan als het meest pretentieuze zootje in de luchtvaart (nog erger dan Air France) doen ze nu een gooi naar het meest hypocriete.
    Fjaut le fjaire gozers!

Plaats een reactie

Delen