Foto Shutterstock

Uncategorized

Vluchtelingen blijven toestromen aan grens: Polen kondigt noodtoestand af

Wim De Smet

De Poolse president Duda kondigt de noodtoestand af in het grensgebied met Wit-Rusland. De maatregel moet duizenden vluchtelingen tegenhouden.

De noodtoestand zal dertig dagen duren en is van kracht op een strook van drie kilometer langs de grens met Wit-Rusland. De Wit-Russische president Loekasjenko liet drie maanden geleden weten dat hij migranten niet zal verhinderen om de grens met de Europese Unie over te steken. Het ging om een wraakmaatregel nadat de Europese Unie zijn land economische sancties had opgelegd.

“Moeilijk en gevaarlijk”

Maar door de toevloed aan vluchtelingen, is de situatie aan de grens intussen “moeilijk en gevaarlijk” geworden, zo luidt het in Polen.

Poolse grenswachters telden vorige maand maar liefst 3.500 meldingen van vluchtelingen die de grens overstaken. De grenswacht kon zo’n 2.500 mensen tegenhouden. Ter vergelijking: in 2020 werd geen enkele poging ondernomen om de grens over te steken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wim De Smet (°1970, Asse) was meer dan 20 jaar dienst als journalist bij Het Laatste Nieuws. Hij is altijd op zoek naar nieuws.

6 gedachten over “Vluchtelingen blijven toestromen aan grens: Polen kondigt noodtoestand af”

  1. maar waarom in W R blijven als je hier in almaci-calvo-land kunt leven als een allah in Dubai.De vivaldioten zullen ze met alle égards ontvangen en herbergen.De blanke Vlaamse slaven staan klaar om bij te dragen.Stoeipoes sander zal zijn nieuw kiesvee binnenkort toespreken vanaf het balkon van het koninklijk paleis alwaar ze hun nieuwe koning kunnen begroeten alvorens zijn kroost naar het VK vertrekt om te rollebollen.

Plaats een reactie

Delen