Adjunct-secretaris-generaal voor Humanitaire Zaken van de VN Martin Griffiths. Foto Shutterstock

Adjunct-secretaris-generaal voor Humanitaire Zaken van de VN Martin Griffiths. Foto Shutterstock

Uncategorized

VN maken 45 miljoen vrij voor Afghaans gezondheidssysteem

Wijnand Meeus

De Verenigde Naties maken 45 miljoen dollar noodhulp vrij ter ondersteuning van het gezondheidssysteem in Afghanistan. Het gezondheidssysteem zou op de rand van afgrond staan. Dat kondigde adjunct-secretaris-generaal voor Humanitaire Zaken van de VN Martin Griffiths woensdag aan.

Tienduizenden mensen zijn intern ontheemd geraakt tijdens de machtsovername door de taliban in Afghanistan. Het gevolg daarvan is een opkomende humanitaire crisis. De economie draait er niet meer door gebrek aan geld en er heerste onlangs een verwoestende droogte. Ook de geneesmiddelen, medisch materieel en benzine beginnen er uitgeput te geraken. Essentieel gezondheidspersoneel zou niet meer worden meer betaald.

De Verenigde Naties maken nu 45 miljoen dollar vrij om voor het land. De vrijgemaakte fondsen gaan naar de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en Unicef. Bedoeling is om via nationale en internationale ngo’s de gezondheidscentra en de ziekenhuizen opnieuw te laten draaien

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

3 gedachten over “VN maken 45 miljoen vrij voor Afghaans gezondheidssysteem”

  1. Ja zeg, het is wel aan de Taliban om te tonen wat ze waard zijn hé. Het zou een schande zijn als de strenge leermeesters en voorbeelden voor de Islam niet in staat zouden zijn om een functionerend Islamitisch land op poten te zetten, zonder de hulp van suprematistische blanken? Laat die mensen toch doen. Ze komen er wel uit zonder ons. Het ergste is dat we geen enkele controle hebben over wat die VN allemaal uitspoken met ons geld. Uiteindelijk rest er ons maar 1 ding, de schop op met de politiek correcte naïevelingen.

Plaats een reactie

Delen