Riadh Bahri. Foto Twitter.

Riadh Bahri. Foto Twitter.

Uncategorized

VRT-journalist Riadh Bahri aangevallen en bestolen in homofobe aanval

Ruben Notteboom

VRT-journalist Riadh Bahri is het slachtoffer geworden van fysiek geweld en homohaat. Dat schrijft hij op Twitter.

“Ik was de hond aan het uitlaten toen een man me de weg vroeg,” schrijft Bahri. “Ik ben zo vriendelijk en naïef om te antwoorden, toen ik plots een klap kreeg. Daarna kreeg ik nog een schop en werd mijn ketting afgerukt en gestolen.”

Homofobe motieven volgens Riadh Bahri

Het bleef niet bij fysiek geweld en diefstal. De daad had blijkbaar ook homofobe motieven. “Ik hoorde ze vuile homo roepen,” gaat Bahri verder. “Beetje huilen op straat, boos zijn en alweer moedeloos. Een typische ochtend in Brussel. #TGIF of zoiets zeker.”

De politie kwam ter plaatse. “Ik zit in de combi van de politie die me net is komen halen. Ik heb geen zichtbare verwondingen. Pijn op de borstkas na een paar rake klappen en schoppen. Wel diep onder de indruk nu. Dat vooral. En eigenlijk heel droef,” aldus Bahri.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

22 gedachten over “VRT-journalist Riadh Bahri aangevallen en bestolen in homofobe aanval”

  1. We weten allemaal welke rassen daar rond lopen. Mooi he zo een multicultuur en nu is het nog zelf iemand met buitenlandse roets. Ik zou zeggen laat zo iets nog maar gebeuren dan wordt er misschien eindelijk iets aan gedaan.

  2. Tja, heel erg weeral. Maar helaas is het zoals steeds weeral je eigen soort. Ben benieuwd hoeveel aandacht deze aanval het krijgen trouwens. All die duizenden slachtoffers van geweld door ALLOCHTONEN over de jaren heen hebben dus alleszins niet gekregen.
    Ik wens je sowieso veel sterkte Riahd, niemand verdient zo te worden behandeld!!

  3. Brussel, multicultureel hellhole. Wat een verrijking toch. In eerdere interviews sprak Bahri ook al over “brusselse jongeren”. We weten allemaal wie er achter zit, toch maar compleet blijven doodzwijgen. Homo’s worden gewoon opgeofferd door de linkse meute die claimt voor hen op te komen om hun ‘progressieve’ utopie in stand te houden.

  4. Misschien eens het boek “Prooi” lezen van Ayaan Hirsi Ali. Een zeer intelligente dame die inzicht geeft in dit mechanisme. En er ook naar handelen door bij VRT eindelijk aan kritische objectieve journalistiek te doen vanuit de bevoorrechte positie die je hebt.

  5. Hoe gaan ze het nu weer draaien en keren om te zeggen dat het misschien een Vlaamse uiterst-rechtse extremist is die het gedaan heeft ? In Brussel lopen er nochtans veel rond die tot plicht hebben homo’s van de daken te gooien. Maar dat gaan de vrt en de gazetten natuurlijk weer niet weten.

  6. En we weten allemaal welke nieuwe “Belgen” homo’s haten. Ik word ook weer wat droever omdat ik besef dat er niets aan gedaan wordt. De ontwikkeling belooft in elk geval niet veel goeds voor de gaywereld…

  7. Beetje zoals GROEN, klimaat vs nucleair. LBTQSDFGTRE enzovoort vs liefdevolle islam.
    Komt op hetzelfde neer, postjes postjes postjes! Zullen deze keer wel héél lang hun laatste worden…

  8. Het was weeral een mooie kans om er eens een paar documentaires te maken en over de levensechte problemen in oa onze hoofdstad ,ipv die andere gesponserde hersenloze brol om de avonden op te vullen.
    Maar de vrt gaat zichzelf weer eens muilkorven.

  9. Toch logisch?Zelfs een mishandelde gay allochtoon verraadt zijn ‘broeders’ niet,ongeacht zijn eigen ervaringen…..
    Voor de meeste moslims,ongeacht hun/haar sexuele voorkeur, is het nog altijd véél belangrijker om deel te mogen blijven uitmaken van die intolerante gemeenschap,dan die middeleeuwse indoctrine de rug toe te keren….

  10. En toch blijft de linkse VRT dat tuig een hand boven het hoofd houden, die HEILIGEN kunnen niks misdoen.
    Net zoals niet gezegd wordt dat de corona toename ook voor het grootste deel aan dat crapuul ligt!

  11. Dat waren misschien dezelfde NVA-ers die Jan Fabre eens onder handen hebben genomen. Ondanks aandringen van de politie wou dappere Jan geen klacht indienen. Zo heeft hij alvast vermeden zich verder belachelijk te maken. Bahri heeft tenminste nog klacht ingediend, alleen is er niks losgelaten over de dader(s) en dat zegt al veel.

  12. ’t is een misverstand : die mensen hebben niets tegen homo’s hoor. En zeker niets tegen homo’s van ’t eigen volk ! Maar wel tegen honden.
    Dus, goede raad voor Siad Barre: ga gerust wandelen in Brussel maar zonder hond. Simpel toch..?

Plaats een reactie

Delen