Wetenschappers in een Chinees laboratorium, ter illustratie. (Photonews)

Wetenschappers in een Chinees laboratorium, ter illustratie. (Photonews)

Uncategorized

Wetenschappers die labolek-theorie verwierpen hebben zelf banden met lab in Wuhan

Pieter Van Berkel

26 van de 27 wetenschappers die in een ruchtmakende brief in The Lancet beweringen dat Covid-19 uit een lab afkomstig is afdeden als samenzweringstheorieën, hebben zelf banden met het Wuhan Institute of Virology. Dat blijkt uit onderzoek van The Telegraph.

Op 7 maart 2020 publiceerde het invloedrijke medische tijdschrift The Lancet een brief waarin 27 wetenschappers de ‘samenzweringstheorie’, dat het coronavirus uit een lab afkomstig was, veroordeelden. De brief smoorde het debat over de oorsprong van Covid-19 in de kiem. Sociale mediabedrijven verboden discussie over de theorie en wetenschappers die de piste onderschreven werden gebrandmerkt als complotdenkers.

Uit onderzoek van de Britse krant The Telegraph blijkt nu dat 26 van de 27 ondertekenaars een band hebben met onderzoekers of geldschieters van het Wuhan Institute of Virology (WIV). Het lab is een hoofdverdachte in het onderzoek naar een mogelijk labolek.

Van één ondertekenaar, Peter Daszak van EcoHealth Alliance, waren de banden met Wuhan al langer bekend. Zijn EcoHealth Alliance financierde ‘gain of function’-onderzoek naar coronavirussen in vleermuizen in het WIV.

Slechts één van de ondertekenaars, Ronald Corley van de Universiteit van Boston, blijkt geen banden te hebben met het WIV.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

6 gedachten over “Wetenschappers die labolek-theorie verwierpen hebben zelf banden met lab in Wuhan”

  1. Dat er iets in de doofpot moest was al langer duidelijk.
    Dat een “figuur” als Als Maggi De Block meeschreef aan het rapport van de WHO om te zien of er in belgië fouten werden gemaakt bij de aanpak van corona “pandemie” zegt toch genoeg zeker.
    Doofpotoperatie, niets meer niets minder.

  2. Dat zeg ik toch al lang! Maar ja wie luisterde er nu naar een dictator? Het zou mij niet verwonderen als de Chinezen het met opzet hebben losgelaten. Weet je hoeveel de Chinezen op Corona hebben verdiend, mondmaskers medisch materiaal zuurstofmachines en de mogelijkheid om computer chips fors duurder te maken. Ik dacht zelfs dat China de enige was met een economische groei het eerste jaar Corona. Maar zullen zij ooit gestraft worden?

Plaats een reactie

Delen