Lieven Annemans - Foto WDS

Lieven Annemans - Foto WDS

Uncategorized

Wetenschappers vragen stopzetting Covid Safe Ticket: “Ondoeltreffend en discriminerend”

Wim De Smet

Meer dan dertig wetenschappers vragen in een open brief aan de regering om de toepassing van het Covid Safe Ticket meteen stop te zetten. Ze willen ook dat de massale vaccinatie van kinderen een halt wordt toegeroepen. Bijna 5.000 mensen, waaronder heel wat artsen en gezondheidswetenschappers, steunen de oproep en ondertekenden de open brief al.

De wetenschappers maken zich zorgen over de verdere ontwikkeling van de coronapandemie en vooral dan voor de maatregelen van de overheid. De bekendste wetenschapper, die het pamflet mee opstelde, is professor gezondheidseconomie Lieven Annemans. Hij vreest dat de doeltreffendheid van de huidige vaccins niet langer volstaat om de delta-variant tegen te houden. “Hoe langer het geleden is dat iemand gevaccineerd werd, hoe groter de kans op een nieuwe besmetting en opnieuw anderen te besmetten, zonder het te beseffen”, zegt Annemans. “Men heeft altijd beweerd dat men groepsimmuniteit zou bereiken dankzij die massavaccinatie. Dat is dus niet het geval, want ook gevaccineerden kunnen nog besmet raken en de ziekte doorgeven. Bovendien is het Covid Safe Ticket ook discriminerend en leidt het tot segregatie.”

Volgens de wetenschappers is de covid-pas daarom een slecht idee. “Het is een vals ticket naar de zogezegde veiligheid”, weet Annemans. “Meer zelfs, met de huidige maatregelen bestaat de kans dat men de intensiteit van een mogelijke vierde golf net zal versterken.”

Geen anti-vaxxers

Annemans benadrukt dat hij en de andere initiatiefnemers zeker geen anti-vaxxers zijn. “Integendeel, we stellen zelfs dat men oudere en kwetsbare mensen mag adviseren om toch maar een derde prik te vragen”, vertelt hij. “En uiteraard mag iedere risicopersoon die dat wil, een derde vaccin krijgen, mits afweging van risico’s en baten. Maar van vaccinatiedwang en polarisatie mag geen sprake zijn. Het is een beetje vergelijkbaar met het griepvaccin. Wie dat wil en tot de risicogroep behoort, kan dat ook krijgen.”

De wetenschappers vragen, naast de afschaffing van het Covid Safe Ticket, dat ook de massale vaccinatie van kinderen wordt stopgezet. “Alleen kinderen en jongeren met een gekend verhoogd risico op Covid-19 komen in aanmerking en alleen na uitdrukkelijke toestemming van de ouders”, luidt het in de aanmaningsbrief. “Dit betekent ook dat scholen op geen enkele manier een rol mogen opnemen of tussenkomen in het vaccineren van kinderen en adolescenten. Het moet scholen verboden worden te vragen naar de vaccinatiestatus van kinderen en jongeren, en het moet scholen verboden worden te discrimineren tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde kinderen en jongeren.”

In de brief pleiten de ondertekenaars ook voor meer ondersteuning aan eerstelijns zorgverleners, onder meer via het promoten van gezondheidsmaatregelen. Ze vragen ook meer investeringen in het gezondheidssysteem zodat ziekenhuizen beter voorbereid zijn op dit soort bedreigingen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wim De Smet (°1970, Asse) was meer dan 20 jaar dienst als journalist bij Het Laatste Nieuws. Hij is altijd op zoek naar nieuws.

23 gedachten over “Wetenschappers vragen stopzetting Covid Safe Ticket: “Ondoeltreffend en discriminerend””

  1. ik deel de mening van Prof Annemans.
    Volg al 18 maanden alles wereldwijd!begrijp niet dat ons “zogezegd:”geweldig gezondheidssysteem en onze regering mee gaat in dit holocaust verhaal. De vaccins leiden tot desastreuze toestanden. Nooit lees of hoor je hier iets van via TV of media.Erczijn veel meer doden en vaxinatiegewonden.Hoe kan je oprecht arts zijn en in dit verhaal meegaan.Ben zelf gepensioneerd kinesiste en blij dat ik geen patienten meer zie.Ik zou niet kunnen liegen !!!

  2. Na het bombarie door Van Ranst & Co mag dan toch eindelijk eens een andere wetenschapper aan het woord komen in de media.
    Rijkelijk laat.
    Sam Brokken, Mattias Desmet, Maurice de Hond, Paul De Hert en Theo Schetters zijn allemaal stemmen die maanden geleden en veel vroeger in deze pandemie gehoord hadden moeten worden.
    Eerherstel voor Sam Brokken!!

  3. Het word een beetje absurd vandaag , die covid safe pas mag men duidelijk vergeten , ja het vaccin beschermt , ja we worden minder ziek en ja we hebben minder symptomen en ja we komen niet meer op intensieve maar we kunnen nog steeds besmet worden en ziek worden en we kunnen dan nog steeds anderen besmetten !! dus wat is het nut dan van die covid pas ??? er zijn zelfs landen waar je als gevaccineerde nog een test moet voorleggen , duuus hallo !

  4. Geen woord over deze open brief in het radionieuws van deze ochtend. Althans ik heb het toch niet gehoord. Nochtans ondertekenden volgens PAL NWS al bijna 5000 mensen, waaronder wetenschappers en artsen, de open brief. Ik kan als niet-specialist niet oordelen of die groep al of niet gelijk heeft. Maar ik vind het schandalig van de VRT dat daar in het ochtendnieuws op de radio geen ruchtbaarheid wordt aan gegeven. Al wat niet past in het ideologische plaatje van deze linkse poco omroep krijgt geen schijn van kans om in het nieuws te komen. Dat alles gebeurt met ons belastinggeld en zonder dat wij daar iets aan kunnen veranderen. Godgeklaagd!

  5. “Covid safe ticket” stoppen, “massale vaccinatie van kinderen stoppen”!? Allemaal goede en wel maar aan de andere kant “vergeten” deze wetenschappers dat het hier gaat over de grootste misdaad tegen de mensheid en volgen het corona-narratief door over besmettingen zitten te neuzelen met een virus waarvan tot op heden nog niet bewezen is dat het daadwerkelijk bestaat en die vastgesteld worden aan de hand van totaal onbruikbare tests. Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat hun gevoel voor waarheid en realiteit op hetzelfde laag pitje staat zoals dat bij de overheden het geval is.

  6. Het is te hopen dat die kinderen geen vreselijke ziektes of erger ontwikkelen binnen enkele jaren.Of onvruchtbaar zijn of misvormde kinderen krijgen.Zoals vroeger met dat Softenon middel.Wie gaat daar de verantwoordelijkheid voor dragen dan?Dan wordt de schuld maar doorgeschoven van de één naar de ander en de gedupeerden kunnen alle schadevergoedingen en hulp vergeten.Laat kinderen gerust tot hun 18,dan kunnen ze zelf kiezen.

  7. Schandalig hoe die mens behandeld is.Eerherstel voor de heer Brokken is toch het minste wat moet gebeuren hier.Beschaafde mensen bieden hun excuses aan maar als ik bepaalde politici en experts bezig zie heb ik toch mijn bedenkingen bij hun beschaafdheid.

  8. Daar hebben ze nu een mauw aan gepast, als je vrijwillig gevaccineerd word ga je akkoord met het afzien van toekomstige schadeclaims. Dat is ook de enige reden dat ze niet durven verplichten, wanneer ze het verplichten kunnen ze hun verantwoordelijkheid niet ontlopen. Anders had de VIVALDI dictatuur dit reeds lang ingesteld, en pesten ze nu de niet gevaccineerden omdat ze zo wel druk kunnen uitoefenen… Volledig TEGEN DE GRONDWET IN!!!

Plaats een reactie

Delen