(Photonews)

(Photonews)

Uncategorized

WHO gaat nieuw onderzoek naar oorsprong van Covid in China voeren

Pieter Van Berkel

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wil opnieuw een onderzoeksteam naar China sturen om de oorsprong van het coronavirus te achterhalen. Dat schrijft The Wall Street Journal.

De WHO stelt een nieuw onderzoeksteam van twintig wetenschappers samen om de oorsprong van het coronavirus in China te achterhalen. Onder de wetenschappers bevinden zich onder meer deskundigen op het gebied van laboratoriumveiligheid, bioveiligheid, genetica en dierziekten. Een van de taken van het team is vast te stellen of Covid-19 uit een lab in Wuhan kan zijn ontsnapt.

De WHO stuurde eind 2020 al eens een team naar Wuhan. Volgens dat onderzoeksteam kregen ze onvoldoende informatie, toegang en medewerking van China om een deftig onderzoek naar de oorsprong van het virus te voeren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

7 gedachten over “WHO gaat nieuw onderzoek naar oorsprong van Covid in China voeren”

  1. valt niet (meer ) te bewijzen. Virussen maken constant de sprong van dier naar mens. Dat is prijs die we betalen om massaal dieren te produceren in minieme hokken. De ideale kweekvijver voor mutanten. En natuurlijk is er de bushmeat. Zaventem is een doorstroom haven voor halfbakken apen.

  2. Toen WHO-directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus, die niet medisch is opgeleid, minister van Buitenlandse Zaken in Ethiopië was, kregen zijn communistische geloofsbrieven $ 13,6 miljard voor infrastructuur uit China. Deze vrijgevigheid komt overeen met China’s wereldwijde ambities “Made in China 2025”. Tijdens Tedros’ ambtstermijn werden drie cholera-uitbraken in Ethiopië in de doofpot gestopt. Er moet echt een onafhankelijk onderzoek komen naar de relatie en de waarheid over de rol van China in het begin van de pandemie. Maar niet door het WHO.

  3. Steek jullie energie in nuttige zaken. Wie ligt er bij god wakker of het een Chinees of Braziliaans of Belgisch (variant, stel je voor ??) variant is ? Welke naam zouden wij, Belgen, kunnen bedenken ? Het friet-virus. We worden dagelijks voor de zot gehouden. Die politici (ook oppositie) vinden het opportuun om mensen de correcte informatie te ontzeggen. Onze 1ste(?) minister op kop. Partij van de vrijheid ? Deze hebben geen probleem met commerciële belangen in dit land, China. Vervolgen van minderheden interesseert deze partij ook niet. Het is van nationaal belang dat we weten vanwaar dit virus komt !?!? Wat is de meerwaarde van het weten vanwaar dit virus afkomstig is ? Het is de schuld van …. Kleuterklas. Ik vrees dat de komende maanden wel zullen uitwijzen wat echt aandacht nodig heeft. Ik hoop dan ook dat de heren en dames academici op een constructieve manier kunnen samenwerken. Het kan toch ook niet de bedoeling zijn om de 3 (6) maand een prik te moeten. Absurd !

Plaats een reactie

Delen