Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA). Foto Photonews

Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA). Foto Photonews

Uncategorized

Zuhal Demir (N-VA): “Woke is net een deel van het probleem”

Wijnand Meeus

Vlaams minister Zuhal Demir hekelt de ‘wokementaliteit’ die heerst in Vlaanderen. “Morele superioriteit omarmt zij die het woord te pas en onpas gebruiken om iedereen die een andere mening toegedaan is weg te intimideren”, klinkt het. “Met wat zijn we bezig?”

“Wat thans begon als term onder zwarte Amerikanen om ‘wakker te worden’ voor racisme, is intussen in snel tempo gekaapt door voornamelijk linkse activisten om hun eenzijdige agenda door te drukken”, gaat Demir verder. “In de wetenschap, de politiek, de ganse samenleving. In een gezonde samenleving en dus ook universiteit zijn botsende meningen en vrije meningsuiting de ruggengraat. Pijnpunten worden op de agenda gezet, worden bediscussieerd, we luisteren naar elkanders mening en leggen elkaar het vuur aan de schenen. Maar dat moet voor vele woke-moraalridders stoppen.”

“Weet je wat ik vroeger vreselijk vond? De momenten waarop ik telkens weer te horen kreeg dat ik anders was. Dat ik geen kind van hier was”, klinkt het nog bij Demir. “Laat het net de woke-terreur zijn die ervoor zorgt dat kinderen en studenten van andere komaf dat telkens weer en steeds vaker door de oren krijgen gejaagd. Terug het hokje in. Woke anno 2021 in Vlaanderen is geen oplossing, maar net deel van het probleem van onverdraagzaamheid en polarisering.”

Ook rector Luc Sels van de KU Leuven had het vandaag over de problemen die ‘woke’ met zich meebrengt. “Voor extreme fracties ben je woke óf ben je een toonbeeld van “blanke zwakheid” of “kolonialistische rationaliteit”. Dat is problematisch, want dan is er géén debat meer mogelijk”, aldus Sels.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

22 gedachten over “Zuhal Demir (N-VA): “Woke is net een deel van het probleem””

  1. De cancel en woke cultuur is hier begonnen met het cordon tegen 40% van de Vlamingen. Vooral de VRT is hier samen met de mainstream media de grote promotor , ze moeten nu niet komen janken.

  2. Oef, er zijn nog politici die normaal denken. En inderdaad is mevrouw Demir “niet van hier” , maar iemand als mevrouw Demir is een verrijking voor onze maatschappij. De meerderheid echter van zij die “niet van hier” zijn veroorzaken meer last en kosten voor onze samenleving dan dat ze bijdragen. Proficiat mevrouw, een regering met alleen maar mensen zoals U zou wonderen kunnen doen voor ons landje, en met uitbreiding voor de hele Westerse cultuur.

  3. Sterke Vlaamse madam, die Demir. Eindelijk iemand die openlijk en zonder vrees een vinger legt op de woke-dictatoriale rage.
    Zij is ongetwijfeld de sterke vrouw naast BDW. De volgende voorzitter misschien? Wat kan het mij schelen dat ze een Turkse origine heeft? Geert Bourgeois is toch ook geen franskiljon?

  4. Het is zo , hoe meer men polariseert hoe meer mensen zich gaan verzetten ,maar hoelang is het geleden dat hier mensen uit een ander dorp raar bekeken werden , wanneer men terugblikt en zich toenmalige films herinnerd zoals mens van goede wil dan moet men toch niet verwonderd zijn wanneer mensen vandaag nog steeds opkijken bij andere culturen , het gaat immers snel zeer snel

  5. Inderdaad. Men heeft de mond vol over democratie, medebestuur, oog voor de opinie van een ander. Mr.J.Geysels, overtuigd democraat, kon niet verkroppen dat er een afwijkende mening was. De andere ‘democratische’ partijen deden dan maar mee. Hoe zielig kan het worden.

  6. Hoe meer de woke-hype en de groen-linkse denkbeelden ons dagelijks door vrt, vtm en de rode pers (er is geen andere meer in Vlaanderen ) door de strot geduwd worden, hoe meer mensen opschuiven naar uiterst-rechts.
    Voortdoen zo.

  7. Mvr. Demir mag perfect om haar merits gewaardeerd worden er zijn weinig Belgen die haar evenaren. Als we vreemdelingen zouden toelaten te blijven selecteren op hun gedragingen en intenties zou België een land van beloften en voorspoed zijn. Tenminste onder voorbehoud dat we alle would be sukkelaars, cancelaars en woke destructive dictators hun politieke en mediatieke privileges mogen ontnemen en op een objectieve fact seeking pers konden rekenen.

  8. Het was aandoenlijk hoe Schoofs gisteravond in De Afspraak probeerde om rector Sels tot de orde te roepen . Kan iemand van de nieuwsdienst eens uitleggen aan Bart wat Woke en Gender en inclusief betekenen.

  9. deBReHeM,blanke rechtse hetero man,de tegenhanger van woke,de brehem,onze nieuwe roepnaam,ik ben een brehem en geen woker. Mevr Demir zit daar goed op haar plaats,het woke-nest bij uitstek en zij is er niet bang van daar ze een Koerdische is en de turken van langs geeft,onze groene afvalcontainer,bijgenaamd,almaci,durft niet met haar in debat gaan,noch een dik betaalde afwezige kouwe kiwi.BDW zet zijn pionnen uit en doen ervaring op,goed zo,2024 wordt voorbereid

  10. Als dochter van een Koerdische immigratiefamilie heeft Zuhal met succes latijn Grieks gestudeerd om daarna met rechten verder te gaan.
    Deze studies en loopbaan maken van Zuhal een sterke dame die de zaken bij de naam durft te noemen.
    Een toekomstige premier voor een onafhankelijk Vlaanderen.

Plaats een reactie

Delen