Het slachtoffer - Foto: Politeia studentenclub Gent

Het slachtoffer - Foto: Politeia studentenclub Gent

Uncategorized

Zwaargewonde student in Gent werd mogelijk slachtoffer van Noord-Franse of Brusselse relschoppers

Niels Geerinck

De 20-jarige student Dali Van Buynder werd zaterdagmiddag met een grote hoofdwonde op straat gevonden in Gent. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. Het slachtoffer was de nacht voordien uit geweest in de Gentse Overpoort. Momenteel is het nog onduidelijk wat er gebeurde tussen zijn vertrek daar en het moment waarop hij gevonden werd. Diezelfde nacht waren er wel heel wat relschoppers aanwezig in de uitgangsbuurt, dat lijkt volgens de vader van de student een plausibele piste.

Het slachtoffer vertrok in de nacht van vrijdag op zaterdag uit de Gentse Overpoort. Hij kwam echter nooit aan bij zijn kot. Dali werd gevonden door een studente nabij de universiteitscampus Plateau in de Jozef Plateaustraat. Daar werd meteen duidelijk dat hij een grote hoofdwonde had en daarbovenop erg in de war was. Vervolgens werd hij naar het ziekenhuis overgebracht. “Hij had de laatste uren alleen water gedronken, want hij wilde op zaterdag gaan zeilen.”, zo benadrukt zijn vader. Toen hij de volgende dag niet kwam opdagen bij het zeiluitje, raakten zijn vrienden en familie in paniek.

“Noord-Franse en Brusselse relschoppers”

Dezelfde avond waarop Dali uitging, braken er ook rellen uit in de Gentse Overpoort. De relschoppers waren veelal niet-studenten. Volgens de politie waren deze afkomstig uit het Brusselse en uit Noord-Frankrijk. Velen van hen waren aanwezig in Gent voor een concert van de Nederlandse rapper ‘Ashafar’ in de nachtclub ‘Lime’ in de Overpoort. Na het concert sloeg de sfeer om en gingen de jongeren op de vuist met elkaar, de Gentse politie en met onschuldige omstaanders.

De caféuitbaters in de Overpoort roepen op tot een ‘controlesysteem’ zoals dat aan de Blaarmeersen werd ingericht, na rellen die daar uitbraken deze zomer met Brusselse bendes. Zo willen ze ervoor zorgen dat enkel individuen met een -geldige- studentenkaart de uitgangsbuurt in kunnen komen. Dat zou volgens hen heel wat overlast oplossen.

“Ze hadden het gemunt op studentenlintjes”

Volgens de vader van Dali is de kans erg groot dat zijn zoon het slachtoffer werd van diezelfde relschoppers. “Ze hadden het gemunt op studentenlintjes. Dali had zijn labojas en lint aan, en moest door die straat. Enkele studenten die na hem wilden vertrekken, moesten verschrikt door het tumult terugkeren. Een van de studentes liep een gebroken arm op. Dali is een rustige jongen. Hij zou zelf geen ruzie zoeken.”, zo verklaart de man.

Het slachtoffer bevindt zich momenteel in het ziekenhuis. Volgens het parket van Oost-Vlaanderen is de jongeman nog altijd in levensgevaar en kon hij nog niet verhoord worden over wat er met hem gebeurd is. Het onderzoek werd inmiddels gestart.

De studentenclub Politeia, waarbij het slachtoffer actief is als vice-praeses, deed een oproep om contact op te nemen met de politie indien er getuigen zijn of mensen die meer weten over het voorval.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

10 gedachten over “Zwaargewonde student in Gent werd mogelijk slachtoffer van Noord-Franse of Brusselse relschoppers”

  1. Vlamingen gedenk “Steeds met twee, nooit alleen en liefst met drie” de baan op, want wij zijn loslopend wild voor het Franstalig gespuis die opgestookt worden door hun politiekers die vinden dat alle Vlamingen uitschot zijn die het land kapot willen maken en onafhankelijk zijn.

  2. “Noord-Franse en Brusselse relschoppers” die afzakken naar een rapper met Afrikaanse naam. Vreemdelingen dus. Die conform de poco liturgie omgedoopt worden tot Brusselaars. Dus een vos in een kippenhok is niet langer een vos maar een kip.

  3. Als je die “Ashafar” eens googelt, dan zie je al dadelijk wat voor collectie marginale Finnen en Zweden er op zo’n concert afkomt. En de politiek correcte pers zwijgt natuurlijk weer in alle talen over de etnische afkomst van de daders.

  4. Ja die heb ik ook nog NOOIT gehoord. Moet volgens mij genomen zijn door racistische blanke en gewelddadige jongeren die zonder reden die arme gekleurde en trouwens steeds achtergestelde ” jongeren” gepest hadden. Ik weet dat die sukkelaars diepgelovig zijn en dat dit volledig in strijd is met hun vredelievend geloof.

  5. Wees er maar zeker van dat je dan nog in de minderheid bent. Deze strontsoort is altijd laf en houdt van geweld. Het liefst now zullen ze iemand verminken wanneer ze kunnen. Geweld zit in hun cultuur. Zie je hier dagelijks, en kon je zien in hun Kalifaat. De dag dat ze hoorden dat je vrouwen kon verkrachten en mensen kon folteren en onthouden, was de dag dat ze massaal naar ginder trokken.

  6. Intressante opmerking over de studentenlintjes. Dat toont aan dat die relschoppers zich richten op individuen van gemeenschappen van voornamelijk Europese demografie. Wat ik daaruit concludeer is dat ze gemeenschappen die bestaan uit voornamelijk Europese mensen bestaan willen beschadigen en kapot maken.

    Daarom, wie van Europese afkomst is en dit leest, organiseer jezelf goed. Bouw sterke gemeenschappen.

Plaats een reactie

Delen