Foto illustratief. Bron; Shutterstock.

Foto illustratief. Bron; Shutterstock.

Uncategorized

10 verdachten gearresteerd in cocaïnedossier in Antwerpen

Ruben Notteboom

Deze ochtend heeft de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen 10 mensen gearresteerd in een cocaïnedossier, op basis van informatie van Sky ECC. Zes verdachten werkten voor een havenbedrijf. Sky ECC leverde al voor 194 dossiers informatie op.

De politie en het parket sloeg deze ochtend grootschalig toe. Op dertien plaatsen werd er binnengevallen. Antwerpen, Borgerhout, Deurne, Schoten, Wommelgem en de gevangenissen van Antwerpen en Wortel werden allemaal geviseerd tijdens de operatie.

10 verdachten waarvan 6 actief voor havenbedrijf

De politie arresteerde 10 mensen en nam verschillende voertuigen en luxegoederen in beslag. Zes van de gearresteerde mensen werken voor een havenbedrijf of hebben daar vroeger gewerkt. Een vrouw van 28 werd aangehouden omdat ze illegale opzoekingen deed in databanken voor het crimineel milieu. De anderen zijn mannen tussen 24 en 44 jaar.

Het onderzoek werd vorig jaar opgestart na enkele granaataanvallen. De speurders van de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen verzamelden informatie over twee families. “Het onderzoek kon de criminele activiteiten van de twee verwante families – die mogelijk werden aangestuurd vanuit Dubai- in beeld brengen”, vertelt Kristof Aerts van het parket van Antwerpen aan VRT.

Sky ECC fundamenteel

De politie kwam de verdachten op het spoor met informatie van Sky ECC en nieuwe feiten werden gelinkt aan de criminele organisatie. De organisatie zou zeker 1,3 ton cocaïne het land hebben binnengesmokkeld, wat bijna 52 miljoen euro waard is.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen