17 Amerikaanse missionarissen ontvoerd in Haïti

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

17 Amerikaanse missionarissen ontvoerd in Haïti

Sonja Dahlmans

In de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince zijn zaterdag 17 missionarissen en hun families ontvoerd. Ook hun kinderen zijn meegenomen.

Mannen, vrouwen en drie kinderen worden door een gewapende groep mannen gegijzeld in de hoofdstad Port-au-Prince. De groep was onderweg naar Titanyen in het noorden van de hoofdstad. Ze hadden net een weeshuis in Croix des Bouquets bezocht toen hun autobus werd staande gehouden.

Het is niet de eerste ontvoering van christenen in het land. In september werd een diaken, Sylner Lafaille, van een Baptistenkerk in Port-au-Prince neergeschoten vlak voor aanvang van de dienst. Hij overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Zijn echtgenote, Marie, werd ontvoerd. De diaken zou zijn neergeschoten toen hij probeerde te voorkomen dat zijn vrouw werd ontvoerd. Zijn weduwe werd begin deze maand weer vrijgelaten.

In april van dit jaar werden vier mensen tijdens een kerkdienst, die live werd uitgezonden, ontvoerd. Zwaarbewapende mannen drongen de kerk binnen tijdens de dienst en namen voor het oog van de camera de pastor, de pianist en twee andere gelovigen mee.

Er is al jaren politieke onrust in het land en er zijn geregeld ontvoeringen. Bendes ontvoeren regelmatig individuen om losgeld te eisen in ruil voor hun vrijheid. Een dergelijk groot aantal mensen dat tegelijk wordt ontvoerd, is echter nog niet eerder voorgekomen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

1 gedachte over “17 Amerikaanse missionarissen ontvoerd in Haïti”

  1. Dat er wordt gesproken over “hun families” laat vermoeden dat het veeleer om zendelingen gaat. Zendelingen zijn protestants, missionarissen katholiek. In andere talen bestaan er meestal geen onderscheiden woorden voor.

Plaats een reactie

Delen