Het Zoniënwoud. Foto Shutterstock.

Het Zoniënwoud. Foto Shutterstock.

Binnenland politiek

2 miljoen euro voor meer groen in de Vlaamse Rand

Ruben Notteboom

Minister van Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) en minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) willen 2 miljoen euro investeren in 9 groene projecten, goed voor bijna 70 hectare aan nieuwe groene gebieden. In totaal zouden er 22.000 nieuwe bomen geplant worden.

In Beersel zal er een stuk van het verdwenen Zitterbos terugkomen. In Dilbeek wordt een nieuw bos gelegd en in Vilvoorde en Hoeilaart komen er nieuwe parken. Zo willen Weyts en Demir de Vlaamse Rand opnieuw groener maken. “We zorgen voor méér natuur én voor meer toegang tot die natuur”, zeggen de ministers. “De Rand is Vlaams én steeds meer groen.”

Groen en toegankelijk voor Vlaamse Rand

De focus van de Vlaamse investeringen ligt op toegankelijk groen, ten goede van de bewoners en de bezoekers van de Vlaamse Rand. De regering wil geen afgeschermde en afgesloten groene gebieden, omdat het volk daar niets aan heeft.

Deze investeringen zorgen al voor extra bomen en we willen nog veel meer bomen planten in de komende jaren”, zegt minister van Vlaamse Rand Ben Weyts. “Vroeger waren we al blij als we bestaand groen konden bewaren, maar nu gaan we een stap verder: we zorgen ook voor bijkomend groen. Waar ook meer mensen van kunnen genieten”.

“Elk goed initiatief zorgt voor meer natuur”

“Het afgelopen anderhalf jaar hebben we de natuur in Vlaanderen herontdekt. De roep naar toegankelijk groen klonk luider dan ooit. Zeker in onze steden was de nood hoog om er even tussenuit te knijpen in het groen. Elk goed initiatief dat zorgt voor meer natuur waarvan de Vlaming kan komen genieten kan daarom op al mijn steun rekenen”, zegt Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

3 gedachten over “2 miljoen euro voor meer groen in de Vlaamse Rand”

  1. Ach , bosbeheer , waar ik woon hebben ze net een bos gekapt , de grootte van 40 voetbalvelden , bosbeheer is toch een lachertje , iedereen die in mijn straat in mijn buurt is komen wonen heeft alles gekapt tot de laatste boom denkt u dat er iemand over valt nee hoor iedereen wil in de rand wonen in het groen maar liefst geen boom want dat geeft blad en vuil dus een mooi strak gazonnetje moet het zijn zelfs buren worden verplicht bomen om te zagen omdat zijn gebuur er vuil van heeft , nu gij !

Plaats een reactie

Delen